Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2020/05/money-fg.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Учени ни сплишиха: вижте колко време коронавирусът оцелявал върху банкнотите – Sportove
Намери ни
To Top

Учени ни сплишиха: вижте колко време коронавирусът оцелявал върху банкнотите

COVID-19 може да оцелее върху банкноти, стъкло и неръждаема стомана до 28 дни, много по-дълго от вируса на грипа. Това обаче е възможно при определени условия, обявиха днес австралийски учени, цитирани от Ройтерс, предаде БТА.

Агенцията отбелязва, че това подчертава необходимостта от миене на ръцете и поддържане на чистота в борбата с вируса (SARS-CoV-2).

Изследователи от австралийската национална научна агенция заявиха, че коронавирусът остава заразен при температура от 20 градуса по Целзий на гладки повърхности като например дисплеите на мобилните телефони.


За сравнение вирусът на грип А може да оцелее до 17 дни.

Експериментите в лабораторни условия са показали, че с повишаването на температурата времевият период, през който коронавирусът оцелява, намалява. Проучванията са били проведени на тъмно, след като вече бе доказано, че слънчевата светлина бързо убива новия вирус.

Изследването бе публикувано в специализираното списание „Вайролъджи“ („Вирусология“).Австралия се справя по-добре от други развити държави в борбата с новия коронавирус, отбелязва Ройтерс. Досега в страната с население от 25 милиона души са регистрирани около 27 хиляди заразени, 898 от които са починали.Властите в щата Виктория, който е епицентърът на втората вълна на епидемията в Австралия, съобщиха днес за 15 нови случая на коронавирус. Бройката трябва да спадне под пет, за да бъдат смекчени суровите ограничения в регионалната столица Мелбърн.

Ощр от категория Тема на деня


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558