Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2020/10/screenshot287909.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Пената развенча исторически мит за знаменит двубой – Sportove
Намери ни
To Top

Пената развенча исторически мит за знаменит двубой

Легендарният Димитър Пенев представи преди дни автобиографията си „Стратега“, а в нея има редица интересни и любопитни случки. Пената се връща и към 1967 година, когато той и колегите му от ЦСКА излизат в полуфинален двубой за КЕШ с Интер на Еленио Ерера. Двата отбора правят две ремита по 1:1 – в Милано и София, е се налага трети мач на неутрален терен. Той се играе в Болоня, където Интер печели с 1:0 и отива на финал.


Тръгва мит, че българите са се съгласили да играят третата среща с „нерадзурите“ в Италия, вместо на неутрален стадион в Женева, срещу подарък – автобус.

Пенев разкрива, че истината е съвсем различна. 

„До двубой на стадион „Комунале“ се стига след жребий, спечелен от италианците. Вариантите бяха два: Болоня или стадион „Девети септември“ в Пловдив, в зависимост от това кой ще спечели жребия – Интер или ЦСКА“, казва Стратега в книгата си.

Печелят „нерадзурите“ и така Италия приема приема големия двубой, който да определи финалиста.

Ощр от категория efbet Лига


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558