Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2020/10/screenshot287570.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
US проучване изненадващо: COVID-19 няма да покоси пациентите с тази болест! – Sportove
Намери ни
To Top

US проучване изненадващо: COVID-19 няма да покоси пациентите с тази болест!

Пациентите с астма, заразени с новия коронавирус, не са изложени на по-голям риск от хоспитализиране или нужда от помощ за дишането в сравнение с пациентите с COVID-19 без астма. Това съобщи Ройтерс.

Изследване на специалисти в Бостън, САЩ е установило още, че рискът от фатален изход при инфекция с новия коронавирус е по-нисък при пациенти, които страдат от астма, в сравнение с пациентите с COVID-19 без астма.

В проучването били обхванати 562-ма пациенти с астма и с COVID-19 и 2686 пациенти с коронавирусна инфекция на сходна с тях възраст, които не страдат от астма.


Хоспитализациите в двете групи са сходни – съответно 18 на сто и 21 на сто. 3 на сто от болните с астма и 4 на сто от пациентите без астма били поставени на изкуствена белодробна вентилация. Оказало се, че нито един от 44-те пациенти с астма в болница не е починал вследствие на COVID-19.

„Макар че все още не са известни факторите за това, трябва да се проучат възможни биологични механизми и възможно защитно въздействие на лекарствата за астма като кортикостероидите например“, пишат авторите на изследването в статия, публикувана в електронната библиотека medRxiv.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Ощр от категория Любимец 13


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558