Намери ни
To Top

Любовта към ЦСКА донесе остра болка и операция на национал

Българският национал Иван Иванов безепелационно си спечели място в класацията за най-нелепите контузии, които футболист е получавал някога.

Чели сме истории за играчи, които получават фрактури след подхлъзване в банята или за такива, които си причиняват сериозни прорезни рани, докато си правят закуската. В случая на Иванов, травмата е свързана с любовта на защитника към ЦСКА.

Централният защитник игра за последно за Базел на 11 декември 2013 година в Шампионската лига при загубата с 0:2 срещу Шалке 04 в Гелзенкирхен.


Месец по-късно той скъса кръстни връзки в контрола от зимната подготовка именно в Марбея срещу Айнтрахт Брауншвайг и се подложи на хирургическа интервенция.

Впоследствие обаче Иванов още един път къса връзки.

„Базлер Цайтунг“ разкрива и нелепата причина за втората операция.  През май 2014 година, когато Иванов е в София за  рехабилитации, посещава домакински мач на бившия си отбор ЦСКА.  При попадение на „червените“ той спонтанно скача във въздуха, за да изрази радостта си, а с това усуква дясното си коляно. Впоследствие българинът опитва да се справи с проблема с консервативно лечение с медикаменти за повече от месец, но това  не довежда до подобряване на състоянието на играча, а болките се засилват. Това налага и повторната операция през септември.

За радост, българинът успя да се възстанови напълно и от втората травма, и поднови тренировки наравно със съотборниците си от Базел.

„Чувствам се добре, доколкото е възможно при настоящата  ситуация. Тежко е след толкова дълго време извън игра, но поне тези  травми ме научиха на търпение. Не съм притеснен, че може отново  да контузя дясното си коляно. Лекарите ме увериха, че след  втората операция то ще бъде по-здраво от лявото“, коментира  Иванов.

Ощр от категория Тема на деня