Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2020/09/screenshot283496.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Пробива: Откриха убиец на коронавируса! – Sportove
Намери ни
To Top

Пробива: Откриха убиец на коронавируса!

В момент, когато надпреварата за действаща ваксина срещу новия коронавирус кипи с пълна сила по цял свят, учените успяват да извоюват своите малки победи и да научат малко повече за вируса-убиец, който промени живота ни в началото на годината.

Ето че сега сигнализираха за нов пробив в изследването на COVID: Учените са открили най-малкото протеиново съединение, което неутрализира вируса SARS-CoV-2 . Резултатите от съответното изследване са публикувани в списание Cell.

Експерти от университета в Питсбърг, САЩ, са извършили бърз анализ на 100 милиарда потенциални молекули, които могат да се свържат с коронавирусния S-протеин, участващ в инфекцията.


 В резултат на това учените са открили протеиново съединение , десет пъти по-малко от антитяло с пълна дължина, което, сливайки се с част от имуноглобулина, образува лекарството Ab8 и придобива функциите на антитяло с пълна дължина.

По-нататъшни експерименти показват, че дори най-ниските дози Ab8 значително намаляват броя на вирусни частици в заразени с коронавирус лабораторни животни. Учените отбелязват, че малкият размер на молекулата увеличава способността й да се дифузира в тъканите, помага за по-добрата неутрализация на вируса, а също така позволява приложението на лекарството чрез вдишване.

Освен това изследователите заключават, че лекарството не се свързва с човешките клетки, като по този начин минимизира негативните странични ефекти.

Ощр от категория Любимец 13


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558