Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2020/09/Pironkova-sd.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Невероятна! Фантастична! Лъвицата Цветана Пиронкова стигна мач със Серина Уилямс! – Sportove
Намери ни
To Top

Невероятна! Фантастична! Лъвицата Цветана Пиронкова стигна мач със Серина Уилямс!

Цветана Пиронкова се изправя срещу френската тенисистка Ализе Корне на Откритото първенство на САЩ. Мачът се провежда на един от централните кортове на US Open – „Луис Армстронг Стейдиъм“, нашата тенисистка взе първия сет с 6:4. Във втория сет резултатът е 3:4 за Корне с пробив. На четвъртфинал чака Серина Уилямс, който взе мача си с 2:1 срещу Мария Сакари.


Двубоят започна с труден гейм на сервиса на французойката. Стигна се до 30:30, след което и до 40:40, като и двете тенисистки показваха хубави удари от дъното на корта. В крайна сметка обаче Корне взе две поредни точки, за да завтори гейма за 1:0.

Вторият гейм обаче беше разочароващ за българката. След поредица от грешки се стигна до 0:40, съответно и 3 точки за пробив за съперничката. Пиронкова неутразилира първата, но след грешка на нашата тенисистка резултатът станал 2:0.

Двете тенисистки си взеха подаванията в следващия гейм без особени проблеми за резултат 3:3. Корне отново не срещна проблеми в следващия гейм, печелейки гейма си на 15.

Нашето момиче взе последващия гейм и тогава се стигна до ключов момент в срещата. Българската тенисистка успя да обърна гейма на Корне от 30:0, за да може да успее да пробие на 30 и да има възможност да сервира за първия сет.

Пиронкова продължи с настоятелната си игра и с няколко завършващи удара стигна до 40:15 в своя гейм. След дълго разиграване българката взе инициативата с железен бекхенд по правата и завърши в близост до мрежата за 6:4 и първи сет.

Началото на втория сет беше също толкова страхотно за българската тенисистка. След нов гейм, в който нашата номер 1 имаше инициативата тя стигна до точка за пробив при 40:30. След дълго разиграване и няколко топовни смачове Пиронкова проби за 1:0. Нашата надежда продължи с настоятелния си подход и на 30 си взе сервис гейма.

Корне успя да опази сервиса си за 2:1 във втората част.

В 4-тия гейм нещата обаче не се развиха добре за българката. След няколко сковани удара и грешки Корне повече с 0:40 в резултата. Французойката обаче профука с твърде голяма лекота първите две точки, преди обаче Пиронкова да подари пробива и изравняването до 2:2. Подемът в играта на Корне не стихна и тя си взе сервис гейма на 0 за 3:2.

Непостоянството и спадът в играта на нашето момиче продължи и в 6-тия гейм, когато тя отново допусна резултатът да достигне до 0:40. След нова неточност на Пиронкова вторият пореден пробив в подаването й беше осъществен, съответно и резултатът набъбна до 4:2 с пробив за съперничката й.

Нашата тенисистка се съвзе и стигна до 40:40 след смела игра и добре построени атаки. След нова такава изящно израдена атака Пиронкова стигна до заслужена точка за пробив. След грешка на Корне пробивът беше върнат, за да бъде намален резултатът до 4:3.

Пиронкова продължи подема в играта си и спечели гейма си на 15 за 4:4.

Пиронкова започна силно и 9-тия гейм, стигайки до 0:30. След размяна на точки между двете и няколко момента на нервност се стигна до няколко изравнявания. Корне изпусна нервите си и допусна двойна грешка, дарявайки шанс за пробив на Пиронкова, който обаче българката не изшползва, след като сантиметри я разделиха от целта. Нервите а французойката обаче в крайна сметка така и не издържаха и Пиронкова стигна до пробив и до шанс да сервира за сета.

Пиронкова изглеждаше твърдо решена да затвори мача още в 10-тия гейм на втория сет, изпозлвайки хубавия си начален удар, за да вземе предимство и да стигне до 30:15. След нов хубав сервис българката стигна до мачбол. Нервите на българката обаче не издържаха и тя допусна обратен пробив, като резултатът стана 5:5.

Единадесетият гейм беше равностоен, но отново нашето момиче владееше инициативата. Тя стигна до точка за пробив и отново с мошен бекхенд по правата завърши разиграването и си заслужи отново правото да сервира за сета.

Сценарият отново не започна никак добре в сервис гейма на българката. След много агресивна игра на Корне и пасивна такава на Цвети резултатът стана 0:30. Корне стигна до три точки за вкарване на сета в тайбрейк. Първата и втората бяха опропастени, но при третата българката се подаде на напрежението и сгреши, за да стране резултаът 6:6.

В тайбрейка двете започнаха активно, но силните удари на Корне бяха трудни за връщане за нашето момиче и резултата набъбна до 3:1, преди французойката да мнаправи двойна грешка за 3:2.

Напрежението продължи да доминира на корта и след нова грешка на българската тенисистка Корне отново си върна предимството от 1 минипробив за 6:3. Пиронкова задържа нервите си и все пак прибуди съперничката да сервира за сета при 6:5. Корне обаче не сбърка и вкара мача в трети след след 7:6 (7:5) във втората част.

ешителната трета част започна добре за нашата представителка, след като тя бързо стигна до 40:0 и след печеливш удар затвори гейма за 1:0. Корне отвърна също с бърз гейм на 0 за 1:1.

Третият гейм обаче не се разви по мечтания за българката сценарий и тя допусна пробив след няколко непредизвикани грешки за 1:2. Нашата тенисистка обаче бързо върна концентрацията и борбеността в играта си и достигна до връщане на пробива при 2:2. Пиронкова продължи с мощната игра и след след форхенд по диагонала затвори гейма си на 15.

Шестият гейм от сета премина през трудности за Корне, но в крайна сметка завърши успешно, за да бъде за пореден път изравнен резултатът. Българката не показа притеснения в седмия гейм и след гейм на 15 отново поведе с 4:3. Сетне последва нов пробив на 30, за да затвори при севвирането на 0 за крайното 6:4, 6:7, 6:3.

Passing shot 🔥 #USOpen #Pironkova pic.twitter.com/5XoNKoZkWo — Ashish 🎾🎥 (@tennis_gifs) September 7, 2020

Ощр от категория Тема на деня


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558