Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2020/08/screenshot279845.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
В Германия въвеждат редица правила за допускане на публика на волейбол – Sportove
Намери ни
To Top

В Германия въвеждат редица правила за допускане на публика на волейбол

Волейболната Бундеслига разработи концепция за възобновяване на тренировките и мачове пред публика за следващия сезон. В нея са залегнали осигуряване на оптимални условия за играчите, правила за допускане на зрители и най-добрите мерки за безопасност за всички, участващи в заниманията, които се планира да започнат през септември или октомври. Очаква се окончателното решение на министрите и местните власти.

Решението за допускане на зрители в залите трябва да бъде взето от клубовете в тясно сътрудничество със здравните власти.


Това означава, че на всеки клуб трябва да бъде представен списък с мерките за безопасност и хигиена на трибуните, в зависимост от процента на зараза в отделните райони и инфраструктурата на залите. Ще бъде коригиран броят на зрителите, които ще могат да влизат в съоръженията за всеки мач.

Важна част от развитието на концепцията е тясната координация между Бундеслигата и клубовете, чрез които да се разработи специфична за съответната локация концепция с информация за регламентите за дистанцията между феновете, контактите между тях и вентилацията на залата. От ръководния орган подчертават, че концепцията не може да предложи 100% сигурност за всички, които участват, и се очаква отговора на правителството.

Малко по-рано бяха обявени и датите за Суперкупата. За разлика от предишните сезони, когато финалните срещи както за мъже, така и за жени се играха в един и същи ден, тази година събитието ще бъде в два дни. Финалът за жените ще се проведе на 27 септември, а мъжете ще играят на 11 октомври.

Ощр от категория Волейбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558