Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2020/04/sozopol.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Затварят хотели по морето – Sportove
Намери ни
To Top

Затварят хотели по морето

В курортния комплекс „Албена“ започна поетапното затваряне на хотелите. Причината е все по-намаляващият брой на туристите, след като чартърните полети бяха преустановени, а Германия обяви северното ни Черноморие за опасна дестинация.

Епинидемичната обстановка в комплекса е спокойна, до този момент няма данни за заразени туристи. Миналата седмица гостите на комплекс „Албена“ са били 8 000, тази седмица те вече са около 6500, заяви управителят на комплекса Христо Пенев.


По думите на Пенев до този момент е имало данни за контактни лица на новата коронавирусна инфекция сред персонала, като те са преустановили трудовите си задължения, но положителен случай при туристите не е бил регистриран.

Междувременно се появиха информации, че на среща на министъра на туризма Мариана Николова с представители на германски туроператори открито се е обсъждала възможността да се манипулира информацията за случаите на КОВИД-19, защото официалните данни за пандемията отблъсквали германските туристи. Поводът е предупреждението на германските власти да не се пътува до областите Благоевград, Добрич и Варна и въведените задължителни тестове за пристигащи оттам заради завишената заболеваемост. Преди това пък германска телевизия излъчи репортаж от Златни пясъци, който показва как противоепидемичните мерки масово не се спазват нощем в баровете и други места за групови забавления.

Ощр от категория Тема на деня


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558