Намери ни
To Top

Давид Ферер ще бъде треньор на Александър Зверев за пробен период

Александър Зверев ще работи с Давид Ферер, който ще му бъде треньор за пробен период, обяви седмият в световната ранглиста на АТП германец. Зверев написа в Инстаграм, че „е изключително развълнуван да започне работа“, след като ще тренира за „пробен период“ с финалиста от Откритото първенство на Франция през 2013 година Ферер, докато чака тенис мачовете да се подновят след пандемията от коронавирус.
Зверев беше последният опонент на Ферер в Тура. Той победи испанеца във втория кръг в Мадрид миналата година в последния турнир на Ферер преди да се откаже.


 Германецът добави, че се е оттеглил от участие в серията демонстративни турнири в Берлин през следващата седмица. Зверев беше един от играчите, които бяха изложени на обществена критика заради участието си в „Адриа Тур“, организиран от Новак Джокович, след което четирима играчи, включително Джокович и Григор Димитров, дадоха положителни проби за коронавирус.

„Взех решение да остана да тренирам с моя екип и в момента да не играя никакви турнири. Никога не е хубаво да пропуснеш шанса да играеш у дома, но скоро ще се върна“, написа още той. Зверев каза още, че е дал три отрицателни проби за коронавирус.

Ощр от категория Тенис