Намери ни
To Top

Страхотен анализ на ЦСКА – Локомотив (Пд): поради това ли „червените“ изпуснаха Купата?!

Взето назаем от Калоян Първанов:

„Здравейте, армейци! Не претендирам по никакъв начин за треньорска грамотност, просто искам да споделя мнението си с вас. А то е, че липсата на късмет ни лиши от победа в 120-те минути, но при дузпите бяхме категорично надхитрени от отбора на Локомотив, който игра с мисъл за тях от първата минута. Мисля, че вратарската смяна, която направиха в последните минути, ясно подсказа, че Пиргов е напълно психически и тактически подготвен да пази по време на „рулетката“.

Трима от нашите изпълнители в сряда биха дузпи и срещу Осиек в началото на сезона.


Това са Жеферсон, Греъм Кери и Али Соу. Това, което прави впечатление е, че срещу всекиго Пиргов логично се хвърля на мястото, където е стрелял срещу хърватите. Единственият от тримата, който не променя нито стила си на изпълнение, нито мястото на насочване на топката, е Али Соу. Никога не съм одобрявал след загуба да се търси виновник и цялата критика да се хвърля на раменете му. Според мен в 120-те минути Соу даде всичко от себе си.

Смятам обаче, че с оглед факта, че сме удобни за разузнаване от противник за дузпи, защото няколко човека ги бият при нас (а не основно Илиев както при Локо), треньорският щаб можеше да избегне попадането в капана на Акрапович. Не трябва да забравяме и факта, че Жеферсон, Кери и Соу имаха поне по две изпълнения с екипа на ЦСКА дотук. По-долу съм оставил статистиката от начина им на стрелба от бялата точка.

За изпълненията на Локо искам да отбележа следното – Димитър Илиев е обичайният им изпънител, другите не застават зад бялата точка редовно. Не е тайна за никого, че той има ясен стил на биене на дузпи, само че редовно сменя ъглите – труден е за хващане. Малко лиши Бусато от това да го спре. Но! През миналия сезон, когато Локо отстраниха Етър след дузпи, Карагерен и Цветанов също бяха сред избраниците на Акрапович. Познайте дали промениха нещо в изпълненията си срещу нас! И двамата бият буквално по един и същи начин, на едно и също място, със сходна засилка… само че Бусато не хвана ъгъла нито на единия, нито на другия. Всичко това ме води на мисълта, че нашият треньорски щаб не си е свършил достатъчно добре работата с разузнаването на съперника в подготовката за евентуални дузпи – нещо, което в Локомотив със сигурност са направили.

Статистиката на нашите изпълнители:

Жеферсон:

Срещу Рига – долу вляво със забавяне в засилката

Срещу Осиек – долу вляво със забавяне в засилката

Срещу Локо Пловдив – Пиргов очевидно е подготвен за стила му на изпълнение, изчаква го, мята се в същия ъгъл, но Жеферсон бие долу вдясно

Кери:

Срещу Осиек – със сила долу вдясно по земя

Срещу Левски – със сила вдясно, сравнително ниско

Срещу Локо Пловдив – Пиргов очевидно очаква силно изпълнение на същото място, хвърля се там, но Кери бие високо вляво

Али Соу:

Срещу Осиек – на средна височина вдясно

Срещу Локо Пловдив – на средна височина вдясно, Пиргов предварително се хвърля на точното място

Оставям и линкове към репортажите от реванша срещу Осиек и мача на Локо срещу Етър от миналата година, ако някой се съмнява в изложената статистика:

[https://www.youtube.com/watch?v=K0pNJewFaf0](https://www.youtube.com/watch?v=K0pNJewFaf0)

[https://www.youtube.com/watch?v=fT2zLruptKo](https://www.youtube.com/watch?v=fT2zLruptKo)

Забележка: Посоките са от гледна точка на изпълнителя.“

Ощр от категория Акценти