Намери ни
To Top

Навръх 60-годишния си юбилей, Георги Дерменджиев разкри: ЦСКА уби една от мечтите ми!

Старши треньорът на Лудоогрец Георги Дерменджиев направи интересно признание, при това навръх 60-годишния си юбилей. Наставникът на Лудогорец, който бе част от всичките щабове на „орлите“, спечелили 3 титли до момента, призна, че големият враг за титлата този сезон ЦСКА е убил една от мечтите му – да бъде първенец на България и като футболист. Роденият на 4 януари 1976 г. Дерменджиев играе от 1976 до 1980 г.


за столичната Славия, като в последния си сезон с бялата фланелка изпуска титлата, отишла при „червените“. Ето какво каза Жоро Деремнджиев пред „Меридиан Мач“ по темата:

– Нека ви върнем назад във времето и по-точно през сезон 1979-80. Защо един от най-силните отбори на Славия не успя да стане шампион?

– Тогава, както и сега, разликата бе много малка. Два мача преди края на сезона ние играехме в София, а ЦСКА гостуваше във Враца. Ако те не бяха победили, ние щяхме да станем шампиони. Но за жалост това не се случи. По това време отборът на Славия наистина изобилстваше от качество. Тук бяха Гугалов, Евтимов, Чавдар Цветков, Андрей Желязков и много други отлични футболисти.

– Феновете на Славия казват, че тогава шампионът е бил предварително ясен и това е бил ЦСКА?

– Тези неща са се случили твърде отдавна. Няма смисъл да се налива масло в огъня. Нека всичко си остане така, както се е случило.

– Но няма как да не ви е яд, че не станахте шампион като футболист?

– Всеки един футболист или треньор трябва да преследва здраво своята цел. Той трябва да иска да печели титли и медали. Има играчи, които цял живот не печелят дори и едно медалче.

Ощр от категория Тема на деня