Намери ни
To Top

Сензационно! Рома привлече българин!

Рома, който се бори със зъби и нокти за титлата на Италия през този сезон, взе българин в редиците си.

Новината бе официално съобщена от сайта на родния клуб, който е на път да се раздели с един от най-големите си таланти.

Валентин Йосков, който е част от отбора на Черно море в Елитната група до 17 г. заминава за 5-дневни проби в италианския гранд “Рома”! Бомбата хвърли в предаването “Тайм аут” на тв “Черно море” треньорът на набор`98 на ДЮШ Калоян Георгиев.


“Летим в понеделник вечерта от София – коментира Калоян Георгиев. – Пробите са до петък, не знам обаче каква е програмата. Той е голмайстор на тима (28 попадения) в Елитната група и на националния отбор. Поканата е доказателство за неговите качества. Чужди отбори има и към други наши играчи. Това се дължи на страхотния колектив, който сме изградили и правилната работа в Академията на варненския клуб.”

Той е бил в базите на други грандове (“Аякс”, “Манчестър Юнайтед”) и се надява и в “Рома” да види най-доброто за футболната игра.

“Валентин изключително талантливо и интелигентно момче. Има всичко, за да пробие. Много зависи и от шанса и от моментната форма”, добави Калоян Георгиев.

Както е известно, школата на Рома е люпилня за таланти, като голяма част от първия тим на вълците е съставен именно от юноши на клуба. Фактът, че джалоросите взимат българин на проби е показателен за качествата на таланта и за намеренията на италианците.

Ощр от категория Тема на деня