Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2020/06/screenshot272394.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Чернокожа тенисистка разказа за негативните си преживявания заради расизма (видео) – Sportove
Намери ни
To Top

Чернокожа тенисистка разказа за негативните си преживявания заради расизма (видео)

Тенисът на международно ниво не е обединен в битката срещу расизма, заяви американката Тейлър Таунзенд, която се намира на 73-о място в световната ранглиста. Тя обясни, че е проверявана много по-често от охраните на турнирите, докато други минават безпроблемно.

„Дори тенисът не е обединен срещу расизма. Ние (хората с тъмен цвят на кожата) често губим идентичност, защото ни смятат за един и същ човек.


Мен лично често ме бъркат с Коко Гоф. Аз не съм Коко Гоф, въпреки че може би си приличаме. Приличаме си по форма на тялото, но дотам. Другите хора просто виждат черен човек и мислят, че е една от сестрите Уилямс или пък Слоун Стивънс.

Често се случва да спират точно мен, за да ми проверят чантата или пропуска за турнира. Проверяват така и треньорите ми. Това са допълнителни мерки за мен, за да са сигурни, че ми е позволено да бъда там.

Обществото на тъмнокожите продължава да бъде потискано. Идентичността ни е поставена под опасност. Чернокожи мъже са стреляни и убивани в средата на улицата посред бял ден от полицаи. Това е реалността, в която трябва да живеем от толкова време насам, защото на някого не му изнася какво вижда пред себе си. Това е нашата реалност. Такива неща се случват с мен всяка седмица, независимо дали играя в САЩ, или пък в чужбина“, сподели Таунзенд в предаването на WTA и ATP Tennis United.

Ощр от категория Тенис


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558