Намери ни
To Top

Бягай оттук, нали помня как те съблякоха левскарите!

Сериозен скандал се заформи около новия селекционер на България Ивайло Петев. Едно от първите обещания на специалиста бе да се опита да убеди Димитър Бербатов да се върне в отбора.

Звучи чудесно, но днес тези надежди бяха убити с няколко прости довода.

„Айде, бягай оттук, нали те познавам как те съблякоха в Левски, а ти сега ще ме учиш.

“ С тези думи днес легендата на Левски Иван Вуцов се опита да обясни защо, според него, Петев не е подходящ за поста.
„Ивайло Петев няма необходимият опит. Не го подценявам. Може да стане най-добрият, но все още не е готов за треньор на България. Можеше да се заложи на опитни специалисти като Стойчо Младенов, Пламен Марков или Георги Василев“, допълни Вуцов.

Думите на специалиста удрят точно на мястото си.  Нереално е да се надяваме, че звезда от ранга на Берба, ще приеме покана за завръщане в националния отбор от човек, който е позволил да бъде позорно съблечен по време на представянето си. Разбира се, едва ли Бербатов ще използва начина на изразяване на Иван Вуцов, когато казва „Не“.
Но фактът си остава. Решението на Изпълкома на БФС изглежда необосновано. Не защото Петев не е добър специалист. Напротив. Той много пъти е доказвал, че е класен треньор с модерни виждания за играта. Но тук идва факторът „респект“, за който говори Иван Вуцов.
Дано бъдещето опровергае „Сивия кардинал“. Със сигурност и той, самият, се надява да се окаже лош пророк по тази тема.

Ощр от категория Анализ