Намери ни
To Top

Федерер с призив за сериозно отношение към коронавируса (видео)

Носителят на рекордните 20 титли от „Големия шлем“ Роджър Федерер, който в момента се възстановява от контузия на коляното, призова хората да си останат по домовете и да се отнасят сериозно към мерките за безопасност, приети с цел ограничаване на разпространението на коронавируса. Посланието на Федерер към света идва и като резултат от молбата на швейцарския здравен министър Ален Берсет към спортната икона да използва влиянието си, за да насърчи хората да не подценяват ситуацията.

„Аз също си стоя вкъщи и не съм се ръкувал с никого от доста време вече. Разбира се, мия си ръцете много често, както трябва да правим всички.


Четири велики рекорда на Федерер, които трудно ще бъдат подобрени
Вярвам, че сега е по-важно от всякога да си помагаме взаимно. Особено защото искаме да помогнем на по-възрастното поколение. Те са най-рисковата група и трябва да им помагаме като се държим на разстояние от два метра и не си подаваме ръка.

Много е важно да се отнасяме сериозно към тези правила. Много, много сериозно. Накрая може да стане така, че всички да сме под карантина и да не можем да напускаме домовете си. Затова наистина се надявам всички ние да подхождаме много сериозно към това“, гласи обръщението на Федерер към сънародниците му и всички останали хора по света.

Според данните от петък общо над 4800 души са заразени с COVID-19 в Швейцария, а смъртните случаи са 43.

Ощр от категория Тенис