Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2020/03/610-55.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Извънредно! Здравният министър въведе още по-стриктни мерки: прочетете, за да не патите! – Sportove
Намери ни
To Top

Извънредно! Здравният министър въведе още по-стриктни мерки: прочетете, за да не патите!

От 21 март със заповед на здравния министър се въвеждат нови мерки. Те бяха оповестени от здравния министър на извънреден брифинг. 

Преустановяват посещенията на паркове, градски градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открти и закрити обществени места.

Органите на МВР ще организират КПП на входно-изходните пътища на областните центрове и ще извършват проверка на целта на пътуването на гражданите.


Ще бъдат пропускани хора, които са на работа (ще удостоверяват със служебна бележка), за (с медицински документ) и тези, които се завръщат по родните си места (с личен документ). Забранява се на лицата до 60-годишна възраст да посещават хранителни магазини и аптеки всеки ден от 08:30 до 10:00 ч.

Ананиев отбеляза, че ако и сегашните мерки не дадат ефективен резултат, ще бъдат предприети по-строги мерки, пише ПИК. Лицата, излизащи от дома си, ще попълват декларация, която ще предоставят на органите, които ги срещнат навън. Лицата ще носят отговорност за целта на излизането си.

Вътрешният министър Маринов заяви, че мярката, която се въвежда от министър Ананиев, влиза в сила от 00 ч. на 21 март.

„Препоръката ми е до два дни хората, които работят извън населените места да се снабдят със служебни бележки от работодателите си. Мярката се въвежда, за да се ограничи безцелното пътуване и да се намали бързината за разпространение на вируса“, заяви МВР шефът.

Ощр от категория Тема на деня


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558