Намери ни
To Top

Тенис легенда на Италия с трогателно писмо за битката с коронавируса

Една от легендите на италианския тенис – Франческа Скиавоне, не е безразлична към борбата с коронавируса. Родената в Милано 39-годишна спортистка използва социалните мрежи, за да публикува видео, с което се обръща към хората в целия свят в тези трудни за човечеството времена.

В професионалната си тенис кариера Скиавоне спечели „Ролан Гарос“ през 2010 година и достигна до финала на турнира от „Големия шлем“ в Париж през 2011. Тя е бивша №4 в света, има 8 титли на сингъл от WTA и е трикратна шампионка на „Фед Къп“ с Италия.


Достигала е до четвъртфиналите на всеки един от турнирите от „Големия шлем“, но най-голямата победа в живота й е тази над рака. През декември 2019 година Франческа обяви, че е спечелила битката с коварната болест, а в последните часове тя написа писмо, с което вдъхна вяра на хората по света, че вирусът COVID-19 ще бъде преборен.

„Днес имаме време да се насладим на спектакъла на живота, един микроорганизъм реши това. Големи щастливци сме. Големи бойци сме. Всичко ще бъде наред. Останете вкъщи“, споделя големият боец и шампион на и извън корта Скиавоне, обръщайки се към сънародниците си, но и към всички останали по света.

Както е известно, Италия е втората най-засегната до момента държава от коронавируса след Китай.

Ощр от категория Тенис