Намери ни
To Top

Кевин Андерсън поднови тренировки по-малко от месец след операцията

Бившият №5 в света Кевин Андерсън получи зелена светлина от лекарите да поднови тренировки. Новината съобщи самият той чрез “Туитър”.

“Ще се опитам да стана по-силен на корта, заедно с моя отбор в тези несигурни времена, в които живеем. Надявам се, че всеки е на сигурно място“, написа 33-годишният южноафрикански тенисист.


Заради различни контузии изявите на Кевин Андерсън през миналия сезон бяха ограничени до участие в едва пет турнира. Той започна настоящия сезон на ATP Cup в първата седмица на 2020-а, но месец по-късно получи поредна контузия в коляното и се подложи на операция. Така южноафриканецът успя да запише участие в само три турнира, включително Откритото първенство на Австралия, където  загуби във втория кръг, и на турнира в Ню Йорк, където отпадна още на старта.

Добрата новина е, че Андерсън е започнал тренировки по-малко от месец след като се подложи на операция. Датата на завръщането му обаче остава несигурна. То със сигурност няма да е скоро, след като заради коронавируса от АТР официално спряха всички турнири до края на април. На този етап не е ясно кога точно сезонът ще бъде подновен.

Ощр от категория Тенис