Намери ни
To Top

Интер 0:0 Милан, греда за „росонерите“

Отборите на Интер и Милан вече започнаха 225-ия си официален сблъсък във всички турнири. Резултатът на „Джузепе Меаца“ до момента е 0:0.

Наставникът на „черно-сините“ Антонио Конте не може да разчита на две ключови фигури в този мач. Лаутаро Мартинес е наказан, а Самир Ханданович е контузен.


Така той залага на Ромелу Лукаку и Алексис Санчес в предни позиции, а Антонио Кандрева и Ашли Йънг ще са на двете крила.


Добрата новина за „росонерите“ е, че Златан Ибрахимович е напълно здрав и готов да започне от първата минута. Шведът пропусна равенството с Верона (1:1) поради вирус, като само вчера проведе пълноценно занимание с отбора. Той обаче започва на върха на атаката с Хакан Чалханоолу зад гърба си. Саму Кастийехо и  Анте Ребич пък ще оперират по крилата.


Интересното е, че Интер няма загуба в дербито през последните си осем домакинства. Само два пъти в историята си „нерадзурите“ са имали по-дълга положителна серия срещу Милан, когато са били символичен домакин на сблъсъка в Милано – 9 мача (1958) и 10 мача (1938).  Интер, който спечели първото дерби с 2:0, има серия от три поредни успеха срещу „росонерите“, като от 1983 година не е постигал четири поредни победи срещу вечния съперник. Милан пък има едва две загуби от „нерадзурите“ през февруари от 14 мача – 1962 г., и 2009 г., осем пъти срещата е завършвала наравно, а Дяволът има четири успеха.

Милан започна мача по-настъпателно и с първата си възможност в мача бе близо до октриване на резултата. В 8-ата минута Чалханоолу се освободи пред наказателното поле и шутира, но топката се отби от гредата.

Интер пък стигна до едно разбъркване пред вратата на Джанлуиджи Донарума в 12-ата минута, но символичните гости успяха да се ориентират добре и вратарят улови.

В 19-ата минута дойде първата голяма възможност за „нерадзурите“. Диего Годин бе изпуснат и стреля отблизо с глава, но покрай вратата.

Добрите положения за Интер продължиха. В 24-ата минута Лукаку много добре видя включване на Матиас Весино и върна топката към него, уругваецът стреля от движение, но в ръцете на Донарума.

КЛАСИРАНЕ

ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА ИНТЕР
ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА МИЛАН

Ощр от категория Футбол