Намери ни
To Top

Левски с генерална репетиция преди ЦСКА

Отборът на Левски излиза срещу украинския Олександрия в последната си проверка на турска земя. Двубоят, който стартира в 14:00 часа, е генерална репетиция за „сините“ преди старта на сезона в efbet Лига срещу ЦСКА на 15 февруари. Треньорът Петър Хубчев ще изпробва евентуален титулярен състав, след като заложи на по-младите играчи в миналата проверка срещу юношеския национален отбор на Узбекистан U19 – 4:1. Голяма част от титулярите се очаква да играят  по 90 минути, за да трупат игрово време преди дербито на „Васил Левски“.


Мачът в Белек е четвърти за „сините“ в Турция, където столичани имат три успеха от три мача. 26-кратните шампиони надвиха първо с 3:2 арменския Пюник, след което обърнаха с 2:1 Рапид (Виена), а преди два дни надиграха с 4:1 талантите на Узбекистан. Столичани летят в петък за България.
Една от въпросителните в състава е кой ще води атаката. Найджъл Робърта имаше травма и не е напълно готов. Именно поради това Станислав Костов или Дени Алар ще бъдат на върха на атаката. Новите попълнения Симеон Славчев и Стайн Спиерингс ще стартират от първата минута.

Олександрия е бронзов медалист от последното първенство в Украйна, а в момента се намира на пето място във временното класиране, но изостава само на три точки от втората позиция, където е Динамо (Киев) с 36 точки. Украинците вече играха контроли с Черно море (3:1), Ботев Пловдив (4:0) и Славия (2:2) на турска земя.

Това е Олександрия

ФК Олександрия е основан през 1948 година под името Шахтьор, което носи до 1990 година, когато е преименуван на Полиграфтехника.  От 2003 година отборът носи настояшето си име Олександрия.

Отборът спечели бронзовите медали в украинската Висша лига през сезон 2018/2019 година и стигна до полуфиналите в турнира за Купата на страната. Този сезон отборът стигна до груповата фаза на Лига Европа. Старши треньор на отбора е Володимир Шаран.

ЛЕВСКИ – ОЛЕКСАНДРИЯ 0:0

Вероятен състав на Левски: Милан Миятович, Живко Миланов, Нуно Рейш, Холмар Ейолфсон, Иван Горанов, Кали Тиам, Симеон Славчев, Станислав Иванов, Стайн Спиерингс, Паулиньо, Станислав Костов

снимка: levski.bg

Ощр от категория Футбол