Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2020/01/screenshot250136.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
На живо: Димитър Кузманов – Стив Дарси 6:0, 5:3 – Sportove
Намери ни
To Top

На живо: Димитър Кузманов – Стив Дарси 6:0, 5:3

Отборът на България се бори за място на четвъртфиналите на АТР CUP. Нашите вече постигнаха две победи в група “С”, надделявайки с 2-1 над Великобритания и Молдова, а днес играят решителна битка с Белгия.
Очаквайте на живо: Григор Димитров – Давид Гофен
В първия мач съперници са вторите ракети на двете страни – Димитър Кузманов и Стив Дарси.

Кузманов направи първия си пробив за 2:0 с невероятен лоб, с който взе вероятно и психологическо предимство пред противника, защото Дарси изобщо не можа да влезе в мача и да намери какъвто и да е тайминг.


Той правеше изключително много непредизвикани грешки от форхенд, а бекхендът му не беше особено агресивен и съответно в разиграванията не представляваше трудност за Мико.

Нов пробив за 4:0 вече съвсем предреши изхода на двубоя, защото Дарси пробва да разчупи поведението си с повечко излизания на мрежата, но грешките от ракетата му не спираха. Цели 17 непредизвикани грешки впоследствие направиха така, че белгиецът да загуби с „геврек“, като не бе спечелил нито една точка на втори сервис.


Кузманов се движеше прекрасно и не се притесняваше от опитите за пределна агресия на Дарси, като печелеше дългите разигравания и по перфектен начин успя да вземе сета.

Във втората част Дарси пак изпадна в беда при 0-30 на свой сервис, но този път излизанията му на мрежата бяха доста по-успешни и той успя да спечели първия си гейм за 1:1. Кузманов нямаше особени трудности в първите си две подавания, а после опита да засили ретурите, но пък белгиецът повиши нивото на сервиса си и за първи път в мача спечели по-лесно началния си удар – 2:2.


Мико също така за първи път в двубоя направи три поредни непредизвикани грешки и изпадна в неудобна ситуация при 15-40, а за съжаление Дарси излезе на мрежата и успя да осъществи пробив за 3:2. Два сбъркани форхенда на белгиеца, плюс изключителна защита на Кузманов в разиграване от 36 удара позволиха да се стигне до шанс за рибрейк. Нова грешка от предната страна на ракетата на Дарси възстанови паритета в сета!

Интелигентна къса топка от бекхенд на Мико и поредният сбъркан форхенд на белгиеца направиха по-лесна задачата в следващия сервис-гейм, като невърнат начален удар го изведе до 4:3. Брилянтно разиграване на Кузманов, завършено с дълбок форхенд-уинър по правата (отново силно лифтиран) осигури шанс за пробив на пловдивчанина, но пък Дарси го спаси с идентична атака и рязка смяна на посоката с печеливш удар от предната страна на ракетата по правата. Белгиецът сбърка елементарна топка край мрежата и даде нов брейк-бол, а после негов неуспешен форхенд предостави възможност на Кузманов да сервира за мача.

Ощр от категория Тенис


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558