Намери ни
To Top

Има нов фаворит за треньор на България! Става въпрос за абсолютна легенда

Ивайло Петев, Красимир Балъков, Стойчо Стоев, всички те са аут като първи вариант за треньор на България, защото вече има нов фаворит и неговото име е легендарно за българския футбол.

Четвъртият в света, известен с желязно партньорство с Трифон Иванов в центъра на отбраната на лъвовете, Петър Хубчев е основен претендент на БФС да смени уволнения Любо Пенев, пише вестник „Меридиан Мач“, позовавайки се на свои сигурни източници в централата.

Треньорът на Берое е предпочитан избор на повечето си бивши съотборници в Пеневата чета в Изпълкома – Боби Михайлов, Данчо Лечков и Емо Костадинов. Той обаче отговорил твърде уклончиво при първите преговори, но си оставил лека вратичка.


Все пак от Изпълкома се надявали, че до Коледа ще успеят да убедят бившият защитник да поеме националите.

Бившият наставник на Лудогорец Ивайло Петев пък бил вторият избор на футболните началници. До неговото назначение щяло да се стигне при отказ на Хубчев. Това обаче далеч не била единствената комбинация, в която са замесени двамата специалисти. При договор на Петър Хубчев с БФС Петев щял да застане на неговото място в Берое.

Другият специалист, спряган за национален треньор – Стойчо Стоев, бил едва трета кандидатура, при това с доста минимални шансове. Вариантът с Красимир Балъков начело на лъвовете също не е най-актуален към сегашния момент.

Ощр от категория Футбол