Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2019/08/Berbatov-df.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Димитър Бербатов поиска тежки наказания на феновете, проявили расизъм – Sportove
Намери ни
To Top

Димитър Бербатов поиска тежки наказания на феновете, проявили расизъм

Димитър Бербатов говори за расизма по време на евроквалификацията между България и Англия на стадион „Васил Левски“. Българският нападател твърди, че расистите на трибуните са засрамили родината ни и призова властите да ги накажат сурово. Бившият нападател на Манчестър Юнайтед приема с огорчение факта, че сънародници издаваха маймунски звуци, насочени срещу тъмнокожите английски национали.

38-годишният роден таран е категоричен, че всеки, участвал в расистките скандирания по време на мача, трябва да получи доживотна забрана да посещава футболни мачове, но в никакъв случай не трябва българският народ да бъде слаган под общ знаменател.


Повечето българи не изповядват расизъм според Бербатов:

„Във всяка нация има и гнили ябълки. Точно такъв бе случаят и на нашия стадион срещу Англия. Имаше хора, които бяха на трибуните само за да провокират. Такива фенове не бива да се допускат до футболни мачове и да им се позволява да наблюдават такива. На тях трябва да им бъде наложена доживотна забрана да посещават спортни събития като цяло, не само футболни“, заяви нападателят.

„Силно се надявам българското правителство да си свърши работата и да отстрани тези фенове завинаги. Те не заслужават да присъстват на мачовете и да засрамват България. Заради тях в момента се говори само за расизъм у нас, а не за футбол, което не е правилно“.

„Срам ме е как тези хора могат да направят това. Расизмът е проблем също и в Англия, и Италия, и по целия свят. Трябва заедно да се борим срещу расистите, защото това е недопустимо. Горд българин съм и знам, че ще се справим с този проблем за отрицателно време. Ще има тежко правосъдие“.

„Надявам се, че всяка страна по света работи срещу расизма. Нека всички да сме заедно, без да се разделяме“, завърши Бербо.

Неговият призив за борба срещу расизма идва само ден, след като Христо Стоичков не успя да сдържи сълзите си в ефир, когато бе запитан за случилото се в София.

Ощр от категория Футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558