Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2019/10/screenshot237881.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
БФС гласува странна промяна, облагодетелстваща Ники Михайлов – Sportove
Намери ни
To Top

БФС гласува странна промяна, облагодетелстваща Ники Михайлов

Изпълкомът на БФС налага сензационна забрана, която влиза в сила от сезон 2020/2021 и касае най-вече топ клубовете на България.


Според нея родните тимове вече няма да имат право да пускат вратари, които са с паспорти от държави извън Европейския съюз.

„Ръководните фактори в българския футбол също така приеха предложението за налагане на глоби и наказания на четвъртите съдии, съдийските наблюдатели и делегатите на двубои от вътрешното първенство при неспазване или незадоволително изпълнение на служебните им задължения, както и предложението на Треньорската школа за забрана участието на вратари с паспорти от държави извън Европейския съюз в професионалния ни футбол от началото на състезателната 2020/2021 година“, обявиха от БФС чрез официалния си сайт.

Предложението на Треньорската школа идва след направен от там анализ, че в елита на България има прекалено много чуждестранни врати, което пречи за развитието на българските вратари и заради това страда националният тим на България. Както е известно, в последната среща на „лъвовете“ дебют на вратата направи 37-годишният Христо Иванов, а преди година рекорд постави 42-годишният Георги Петков, който пази два мача в Лигата на нациите.

В момента чуждестранните вратари в efbet Лига

Лудогорец – Хорхе Броун (Аржентина) и Ренан (Бразилия)

ЦСКА – Густаво Бусато (Бразилия), Витаутас Черниаускас (Латвия)

Левски – Милан Миятович (Черна гора)

Берое – Душан Перниш (Словакия)

Славия – Антонис Стериакис (Гърция)

Черно море – Миодраг Митрович (Швейцария)

Дунав – Генадий Ганев (Украйна)
Царско село – Иван Чворович (Сърбия)

Ощр от категория Футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558