Намери ни
To Top

Кличко с изненадващ ход: отказвал се от…

Защитилият пояса си на IBF в свръхтежката категория на професионалния бокс Владимир Кличко предприе странен ход. 38-годишният украински боксьор, който преди дни надви нашия Кубрат Пулев, сякаш залъгва боксовата общност, че затваря вратите за евентуален дуел с набиращия медийно внимание напоследък Шанън Бригс. Направи го чрез треньорът си Джонатан Бенкс, който запита „Възможно ли е да се допусне боксьор до мач за световната титла, ако той не е победил нито един боксьор от първата десетка за последните 10 години?“
На пръв отказ на мач срещу Бригс би било логично решение, ала сякаш по-малкият брат на кмета на Киев Виталий Кличко подготвя усилено такъв, като си играе правилно картите, за да наелектризира допълнително страстите.
С начина по който подходи към битката с Пулев, Кличко сякаш намекваше, че на боят с Пулев не трябва да се обръща сериозно внимание – той е просто предястието към една ударна битка.

която ще предизвика огромен отзвук по цялото кълбо – тази срещу Шанън Бригс. Дуел, който сякаш се готви отдавна. Иначе защо Бригс буквално ще преследва по света Кличко? Защо само се канеше и разиграваше циркове, гонейки украинеца по различни градове, без да му навреди сериозно, както вещаеха заканите? Защо по-малкият от братята Кличко все пак с половин уста признава, че може и да се състои такъв мач, докато от щабът му разправят друго?
Отговорът е много прост – и Бригс, и Кличко сякаш знаят, че скоро ще дойде денят, в който шоуто ще изиска да се сблъскат в един от най-паметните мачове за историята. И затова просто подклаждат страстите. Особено ако са верни все по-зачестяващите слухове, че двете страни са в напреднали преговори за мач през април догодина, като дори било уточнено и мястото – под светлините на Ел Ей. А наградният фонд? Разбира се, когато готвиш цирк с месеци, трябва да покриеш добре всички разходи. Затова Бригс и Влад щели да се облажат общо с 20 млн. долара.
Изключително трудно е да се откажеш от подобен сблъсък и съответно от подобна сума, особено ако влизаш като абсолютен фаворит заради липсата на престижни победи на Бригс, за която Бенкс говори. Дори и да се казваш Владимир Кличко.
Какво получи Кобрата след мача с Кличко ТУК

Ощр от категория Анализ