Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2019/09/screenshot236589.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
БФБаскетбол организира семинар за статистици – Sportove
Намери ни
To Top

БФБаскетбол организира семинар за статистици

Ежегодният семинар по статистика на БФБаскетбол ще се състои на 28 септември в конферентната зала на Триадица с начален час 11:00 часа. Семинарът ще бъде насочен както към обучение на нови желаещи да се занимават с електронна баскетболна статистика, така и към подобряване на познанията и квалификацията на вече активни статистици. Семинарът се провежда всяка година преди старта на баскетболния сезон у нас и е задължителен за лицензирането на статистиците в България за предстоящия сезон.

Програмата предвижда:
– запознаване и утвърждаване на статистическите критерии в Европа съгласно правилника за статистика на ФИБА;
– промените в статистическите правила от 2018 година;
– дискутиране на казуси и по-специални ситуации;
– запознаване със софтуера за статистика – ФИБА ЛайвСтатс;
– представяне на платформата за статистици – Statisticians Network;
– работа с официалната страница на БФ Баскетбол;
– видео примери и добри практики.



Предвижда се и допълнителен семинар в Бургас или Ямбол, който ще се проведе следващия уикенд (5-6 октомври). Обучението ще бъде проведено от ФИБА Инструктора и Мениджър статистика у нас Лилия Борисова.
В България има над 100 активни, лицензирани баскетболни статистици, разделени в 3 категории: ФИБА лицензирани, напреднали и начинаещи. Всички те обслужват първенствата на БФБаскетбол и НБЛ, срещите на националните отбори, баскетбол на колички и подрастващи.
За допълнителна информация и записвания – [email protected].

Ощр от категория Баскетбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558