Намери ни
To Top

България – Гърция 1:0! Гледайте мача от Евроволей 2019 ТУК!!!

Волейболистите от националния отбор на България започват днес участието си в Група А на Европейското първенство. Първият съперник на националите е възродения тим на Гърция, който не е участвал на шампионат на Стария континент от 2009 година. Срещата е този следобед от 15,15 часа българско време в Монпелие (Франция). Двубоят ще бъде излъчен на живо по БНТ 1 и БНТ 3.


В последния момент от състава на България отпадна Розалин Пенчев, който е получил контузия, а негово място бе включен Георги Петров. Хубавата вест за националния ни тим е възстановяването на Тодор Скримов, който се контузи на двубоя с Бразилия на олимпийската квалификация във Варна преди месец.

Селекционерът на Гърция Димитрис Андреополус пък няма да разчита на голямата звезда Митар Джурич, но почти всички други силни гръцки волейболисти са в състава на „елините“.

Началото на първия гейм беше по-добро за гърците, които поведоха с 5:2 след силни изяви в атаки на Никос Зупани и блокада на Атанасиос Протопсалтис. Въпреки усилията на България да стигне до равенство, Гърция задържа преднината си до 10:7 след силна атака на Александрос Раптис. „Лъвовете“, все пак, стигнаха до равенство при 11:11 след няколко грешки на гръцките волейболисти. България успя да дръпне при 15:13 след блокада на Виктор Йосифов и аут на Панайотис Пелекудас. Разликата нарасна до 18:14 след мощна атака на Цветан Соколов и страхотен блок на Светослав Гоцев. България запази предимството си до 22:19 след атака на Тодор Скримов, след което без проблеми взе гейма при 25:22 след отлична блокада на Мартин Атанасов.

БЪЛГАРИЯ – ГЪРЦИЯ 1:0 (25:22)

БЪЛГАРИЯ: Георги Сеганов, Цветан Соколов, Тодор Скримов, Мартин Атанасов, Виктор Йосифов, Светослав Гоцев – Теодор Салпаров-либеро
Старши треньор: СИЛВАНО ПРАНДИ

ГЪРЦИЯ: Дмитро Филипов, Никос Зупани, Панайотис Пелекудас, Александрос Раптис, Йоргос Петреас, Атанасиос Протопсалтис – Менелаос Кокинакис-либеро
Старши треньор: ДИМИТРИС АНДРЕОПУЛУС.

ГЛЕДАЙТЕ мача БЪЛГАРИЯ – ГЪРЦИЯ онлайн ТУК!!!

ГЛЕДАЙТЕ мача БЪЛГАРИЯ – ГЪРЦИЯ онлайн ТУК!!!

ГЛЕДАЙТЕ мача БЪЛГАРИЯ – ГЪРЦИЯ онлайн ТУК!!!

Ощр от категория Волейбол