Намери ни
To Top

Надал: Бойният дух не е единственото ми качество

Бойният дух на Рафаел Надал е едно от най-известните му качества. Той е имал ключова роля в много равностойни двубои в кариерата му, а и при завръщането му от сериозни контузии. Испанецът сподели, че това не е най-важното му качество.

“Мисля, че успехите ми не идват само заради бойния дух.


Притежавам стабилен характер през целия си живот, цялата си кариера. Това ми помага да бъде фокусиран и отпуснат на психическо ниво. Да уважавам всеки съперник, всяка точка, всеки мач и всеки сет, докато битката не приключи. Примерите, че съм голям боец на корта, с добър и позитивен характер, са много, но аз не съм единственият. Има много играчи, които също се борят много.”

Матадора ще се нуждае от всичките си качества в предстоящия полуфинал срещу поставения под номер 24 италианец Матео Беретини. Надал е само на две победи от четвъртата си титла от US Open и негова 19-та от “Големия шлем”, доближавайки го на един трофей от Роджър Федерер.

Но Надал мисли единствено за мача си в петък. “Трябва да бъда готов и да изиграя най-добрия си тенис. Днес направих стъпка напред. Този мач ми даде увереност. Постигнах две поредни победи срещу тежки съперници. Моментът е идеален да повиша нивото си и наистина вярвам, че мога да го направя.”, довърши 33-годишният испанец.

Васил Недялков

Ощр от категория Тенис