Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2019/09/screenshot234081.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Иван Петков: Момичетата показаха, че са страхотен колектив – Sportove
Намери ни
To Top

Иван Петков: Момичетата показаха, че са страхотен колектив

Волейболистките на България се класираха за 1/4-финалите на Европейското първенство. В мач от 1/8-финалите „лъвиците“, водени от Иван Петков, надиграха категорично Азербайджан с 3:0 гейма в Будапеща (Унгария) и продължават напред в турнира, където ще срещнат световния и европейски шампион Сърбия. Селекционерът Иван Петков бе много доволен от чистата победа, а ето какво каза той за BGvolleyball.com след успеха над Азербайджан:

„Едно голямо браво на момичетата.


Поздравявам всички състезателки за победата над Азербайджан. Играха добре, спазиха всички тактически указания. Бяхме по-добрият тим и закономерно записахме тази победа. Всички бяхме пределно мотивирани, много концентрирани и много ентусиазирани. Момичетата показаха, че са един страхотен колектив“.

„Да, имаше по-голяма оспорваност в третата част, но това е нормално след тези два бързи гейма в наша полза. В третия гейм, нападателката на Азербайджан Полина Рахимова сполучи със своя сервис. Ние от своя страна се стъписахме малко. Тимът на Азербайджан е добър, има млади състезателки с бъдеще, които играят в чужбина, не е толкова лесно да бъде победен. Но нашите момичета показаха, че взимат много насериозно този мач. Показаха концентрация, издържаха на докрай на всички атаки на съперника и това е много радващо, защото не допуснахме обрати в мача“.

„На 1/4-финалите срещаме Сърбия. Трудно ще е, очаква ни един от най-класните съперници. Но ние също имаме своите мечти. Първо ще се насладим на победата над Азербайджан и след това започваме да се готвим за този мач. Не е лесно, защото трябва да пътуваме и отново да се върнем в Анкара, но такъв е регламента на европейското първенство. Ще направим всичко възможно да възстановим състезателките и да излезем по-най-добрият начин в 1/4-финалния двубой“.

Ощр от категория Волейбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558