Намери ни
To Top

Хитрино с първа загуба у дома

Футболистите на Хитрино загубиха у дома с 1:2 от новака в групата Черноломец (Попово) в среща от IV-ия кръг на Трета лига – Североизточна аматьорска група. Началото на двубоя не предвещаваше такъв край. С много движения домакините по-често стигаха до вратата на гостите но пропуските на Светослав Славчев, Живко Парашкевов, Христо Александров и Ивелин Василев запазиха нулевото равенство до 40-ата минута. При една от поредните атаки на гостите десният защитник Васил Христов с глава вместо да изчисти топката извън игралното поле я заби в мрежата – 0:1.


В началото на втората част Хитрино се добра до изравняване в 49-ата минута с гол на Мартин Иванов реализиран от много малък ъгъл. Това вдигна самочувствието им и те трайно се настаниха в половината на Черноломец. Въпреки непрестанните им атаки, нов гол и така не падна.

В 62-ата минута бърза контраатака на гостите беше спряна непозволено в наказателното поле – дузпа. С изпълнението се нагърби Александър Недев, който стреля извън вратата. Две минути след това нова бърза контраатака на гостите се увенча с ново попадение във вратата на Хитрино. Негов автор стана Александър Недев, който пропусна от бялата точка в наказателното поле, но реализира с шут извън наказателното поле.

Този обрат в резултата шокира футболистите на Хитрино, които до края на мача и така не намериха правилния път за превземане вратата на гостите. В 89-ата минута некоректна постъпка на Беадир Беадиров – удар с глава на защитник на домакините при спряна игра стана причина да получи червен картон от рефера Калоян Цветков от Варна.

Салим Салих

Ощр от категория Футбол