Намери ни
To Top

17-годишна се опъна сериозно на Серина Уилямс

Серина Уилямс се измъкна от ранно отпадане на Откритото първенство по тенис на САЩ, след като загуби първия сет срещу  но спечели с 5:7, 6:3, 6:1 срещу участващата с “уайлдкард” американка Катрин Макнали.

Уилямс, която спечели първите си две титли от общо шест в Ню Йорк преди 17-годишната й съперничка дори да бъде родена, прекара половината мач в търсене на ритъм. В първия сет Макнали играеше уверено и успешно на собствен сервис и успя да стигне до 5:5, а в 11-ия гейм получи две възможности за пробив. Тя се възползва още от първата и поведе с 6:5, след което отрази три опита за изравняване от страна на Уилямс.


Така се стигна до допълнителни разигравания, в които младата американка получи два шанса за затваряне на сета и го направи от втория път.

„Днес тя игра наистина добре и не показа капка страх. Нямаше какво да губи и игра точно по този начин“, каза Уилямс след мача.

Серина намери дълго търсения ритъм към края на втория сет. Двете американки си размениха по два гейма, а носителката на 23 трофея от Големия шлем поведе с 3:2 и в шестия получи шанс за пробив, от който се възползва. Уилямс спечели следващото си подаване за 5:2 и опита да затвори сета в осмия гейм, който бе и най-продължителният в мача. Тя получи цели четири възможности за пробив, но Макнали ги отрази и намали на 3:5, но само за да загуби следващото подаване на Уилямс с 30:40.

Третият сет бе далеч по-лесен за световната номер 8, която спечели три пробива и затвори срещата с гейм на нула.

“Направих страшно много грешки в първите два сета. Не можеш да спечелиш титлата, правейки толкова много грешки. Знам, че трябва да играя по-добре и знам, че мога да го направя”, каза още Серина Уилямс.

Мадисън Кийс премина с лекота през втория си мач на турнира, след като надви китайката Чжу Лин с 6:4, 6:1. Поставената под номер 10 американка, която загуби финала през 2017-а година срещу Слоун Стивън, изпрати 31 печеливши удара в полето на Лин.

Поставената под номер 2 Ашли Барти се наложи с 6:2, 7:6(2) срещу Лорън Дейвис, след като пропусна три разигравания за мача в 12-ия гейм на втория сет. Тя все пак загуби само две точки в тайбрека и сложи край на срещата за 77 минути.

Ощр от категория Тенис