Намери ни
To Top

Пропуски и ВАР измъчиха Кристиано Роналдо на старта на Серия „А“

Действащият шампион на Италия Ювентус откри новия сезон в Серия “А” с минимална победа с 1:0 при гостуването си на Парма. Единственото попадение в мача отбеляза капитанът на “бианконерите” Джорджо Киелини (21’). Гол на Кристиано Роналдо пък беше отменен с намесата на ВАР заради засада, като нападателят се отчете с общо 7 несполучливи опита да се разпише в двубоя. В тази среща торинци не бяха водени от наставника си Маурицио Сари, който се лекува от пневмония.


В стартовия състав на “Старата госпожа” няма нито едно от новите попълнения на тима, включително и Матайс де Лихт. Там обаче намира място завърналият се от наем в Челси Гонсало Игуаин. Суперзвездата Кристиано Роналдо също е титуляр, а третият атакуващ играч е Дъглас Коста.


Домакините пък ще разчитат най-вече на триото си в нападение, оформено от Роберто Инглезе в центъра и Жервиньо и Деян Кулушевски по крилата.


Първият шут на Роналдо в мача дойде в 6-ата минута, но топката прелетя над противниковата врата. В 13-ата португалецът отново прати кълбото прекалено високо, този път с глава от близко разстояние. В последвалата атака на Парма Войчех Шчесни отрази удар на Инглезе. В 16-ата минута Ернани пробва техничен изстрел, който се оказа твърде слаб, за да затрудни полския страж.

Натискът на „бианконерите“ даде резултат в 21-ата минута, когато след изпълнение на корнер Алекс Сандро отправи несполучлив удар, Леонардо Бонучи обаче с пета чукна топката към Киелини, който пък я насочи в мрежата на съперника. В 29-ата минута Кристиано се отчете с поредния си пропуск в срещата, като след добра атака на Ювентус с диагонален изстрел от близо не успя да нацели вратата. В 35-ата минута той най-после прати топката в мрежата с шут между двама противникови бранители. Голът обаче беше отменен, след като ВАР показа, че нападателят е бил в тънка засада при подаването на Коста към него.

Втората част започна без сериозни положения, като едва в 66-ата минута Роналдо отправи мощен удар от границата на наказателното поле, но Луиджи Сепе изби топката. В 72-ата португалецът опита и изстрел по земя, но стражът се справи и с него.



ПАРМА – ЮВЕНТУС 0:1


0:1 Киелини (21′)


Парма: Сепе, Лаурини, Якопони, Алвеш, Галиоло, Ернани, Бругман, Барила, Кулушевски, Жервиньо, Инглесе

Ювентус: Шчесни, Де Шилио, Бонучи, Киелини, Сандро, Кедира, Пянич, Матюиди, Коста, Роналдо, Игуаин

Ощр от категория Футбол