Намери ни
To Top

Зарадваха децата в Разград с нови баскетболни кошове

Днес бяха представени изцяло нови баскетболни кошове в ПГИ „Робер Шуман“, гр. Разград. Инициативата е на спортен клуб по баскетбол „Вълци-Разград“. С целевото дарение на Lion`s club Разград те подновяват второ съоръжение в рамките на година, с цел да има по-добри условия за тренировки на децата.


През септември 2018 г. отново с дарение от Lion`s club Разград бе подновено баскетболното оборудване и на откритата площадка в ОУ „Васил Левски“, където баскетбол играят деца от целия град.

„Щастливи сме, че общността активно подкрепи проекта и благодарим на хората, които взеха присърце идеята стъпка по стъпка да създаваме по-добри условия за баскетбол в града – както на Lion`s club Разград, така и на съмишлениците ни от Фондация „Обществен дарителски фонд за Разград“, Фондация „Америка за България“, генералния спонсор „Амета“ с тяхната марка „Лудогорско пиле“ и на г-н Джипо Джипов, който съдейства за демонтажа на старите съоръжения“, коментираха инициаторите от баскетболния клуб.

„Успешното ни партньорство с ПГИ „Робер Шуман“ ще даде възможността тази година не само състезателите на клуба, но и нарастващият брой ученици в гимназията да играят баскетбол в по-добри условия“ През октомври започва новият сезон, в който амбициите на клуба са да увеличи броя на отборите, участници в състезанията, както и да привлече домакинство на турнир в една от възрастите, който да се проведе на наш терен. Тренировъчният процес в школите ще бъде възстановен от 15 септември, като от клуба вече подготвят първите изненади и състезания за всички малки и големи вълци.

Снимкa: Е-Разград (медиен партньор на СКБ „Вълци-Разград“)

Ощр от категория Баскетбол