Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2019/08/screenshot232650.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Батум: Битката за медалите ще е жестока – Sportove
Намери ни
To Top

Батум: Битката за медалите ще е жестока

Никола Батум има четири медала с националния отбор на Франция, а на Мондиал 2019 в Китай целта му ще бъде да добави още един към колекцията си. 30-годишният баскетболист на Шарлът е европейски шампион от 2013 година, като има и сребро и злато от ЕвроБаскет, както и бронз от последното световно първенство в Испания преди пет години.

“Битката за първите три места ще бъде жестока. Отборите, които могат да се борят за медалите, не са малко и ще дадат всичко от себе си, като в това число включвам и Франция.


Всички ще се стремят да са на възможно най-високо ниво, за да се приберат у дома с отличие”, каза Батум за официалната страница на ФИБА.

“Първата ни и основна цел е класиране за Токио 2020, а след това искаме да стигнем възможно най-далеч. Амбициозни сме, но трябва да вървим стъпка по стъпка. Първенството ще бъде дълго и няма да е леко”, продължава той.

“Има доста отбори, които са интересни. Ето, давам пример с Йордания. Не знаех нищо за тях, но изгледах някои мачове – играят добър, бърз баскетбол и стрелят доста. Категорично са един от отборите, които могат да ти стъжнят живота. Играят със страст. Също така мога да кажа същото и за Доминиканската република – класираха се за Световното без Ал Хорфърд и Карл-Антъни Таунс”, добави Батум по адрес на съперниците на французите.

“Петлите”, които играха с България в световните квалификации, ще бъдат част от група G, където са Германия, Йордания и Доминиканската република.

Ощр от категория Баскетбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558