Намери ни
To Top

Колко остава на Мартин Камбуров да догони легендата Петър Жеков?

Мартин Камбуров вкара гол №222 в първенството. 38-годишният нападател поведе Берое към успеха над Ботев Пд с 2:0 в мач от VI кръг. Бившият национал беше точен в 53-ата мин. от дузпа, която беше отсъдена за нарушение на Костадин Ничев срещу Иван Минчев.


Главният съдия Стефан Апостолов даже вдигна втори жълт картон на опитния бранител и го изгони. „Канарите“ бяха довършени от Иван Минчев (83), който прониза Георги Аргилашки от пряк свободен удар.

За Камбуров това е трето попадение този сезон. Във вечната ранглиста той е на второ място, като изостава само от легендата Петър Жеков с 253. Свиленградчанинът обаче е играл 4 години зад граница, където е забил 38 гола с екипите на арабския Ал Ахли (11) и китайския Далиен (27). Жеков е вкарвал само за Берое и ЦСКА.

„През целия мач държахме повече топката. Ботев мина три пъти центъра. Липсваше ни по-ранният гол. След това с десет човека беше по-лесно. Всички се раздадохме, целият отбор се стара. Поддържаме нивото след победата над Левски (3:1). Тази година имаме стойностен отбор, който трябва да се бори за по-предно класиране. Винаги, когато вкараш на Ботев, е по-голяма тръпка. Все пак съм легенда на Локо Пд, но не деля съперниците“, каза Камбуров.

Ощр от категория Футбол