Намери ни
To Top

Боре Кьосев: Има прогрес, настроен съм позитивно за този отбор

Мъжкият национален отбор на България бе много близо до успех над Бразилия на олимпийската квалификация във Варна, но след като поведе с 2:0 на Бразилия, в крайна сметка отстъпи с 2:3 гейма в решителния мач и не успя да спечели квота за Игрите в Токио 2020. Бившият ни национал и член на УС на БФВ Борислав Кьосев бе във Варна за турнира, а ето неговият коментар за BGvolleyball.com след драматичния развой на срещата:

„Хубав мач направиха момчетата, доволен съм от играта на отбора ни, защото се видя, че има прогрес. Играхме срещу олимпийски шампион, който почти винаги е на финал в големи състезания, а във важните моменти не ни достигна опит.


Като причини може да се изтъкнат още както и физика, така и психика. Нямаше кой да отиграе и да се нагърби с решителните точки.

След много добри първи два гейма, всичко се обърка в третия. Но нашия отбор няма много такива тежки мачове, в които, в трудни моменти да мисли главата. Трябва доста такива тежки срещи да си изиграл, за да натрупаш опита и рутината да съумяваш да излизаш от трудни моменти. Бразилците тръгнаха леко в мача, играха на 70%. Ние стартирахме на 100% и след първите два гейма не издържахме. Играта се уравновеси и именно тогава пролича опитът на Бразилия. Не може да се упреква никой, защото като цяло момчетата направиха много хубав мач. Има израстване, младите тръгнаха със замах, има желание и хъс, но опита и рутината бяха разликата, а в четвъртия и петия гейм бих добавим и психиката.

Като цяло съм настроен позитивно за бъдещето на този отбор. Идва европейско първенство и се надявам, там да покажат още по-големи възможности“.

Ощр от категория Волейбол