Намери ни
To Top

Кормие: Дали ще има трети бой с Джоунс, зависи изцяло от мен

Дейниъл Кормие все още не е решил напълно дали иска да се бие с Джон Джоунс трети път. Шампионът в тежка категория на UFC говори с ММА репортери и по време на интервюто Кормие заяви, че той ще бъде този, който трябва да реши дали да се осъществи трета битка с “Кокала”.

„Що се отнася до Джоунс, след всичко, което успях да постигна в спорта, наясно съм, че нямам нужда от тази битка“, каза Кормие. „Мога да мина и без този мач, но той ще бъде нещо, което аз и екипът ми, ръководството ми и всички останали ще обсъдим.


В крайна сметка това ще бъде лично моето решение.“

Кормие подчерта, че вече няма неустоим стремеж да победи Джоунс и смята, че е начертал своя собствен път в Смесените бойни изкуства.

“Имам чувството, че Джоунс се състезава толкова често, защото трябва да опита да си върне вярата на феновете. Той също търси неговото място в спорта. Моето е защитено, без въпросителни по отношение на това, което съм направил. В крайна сметка зависи от мен да преценя какво искам да правя.“

Официално Кормие има една загуба и един мач, обявен за “несъстоял се” срещу Джоунс. Двамата се срещнаха за първи път през януари 2015 година, като Джоунс спечели чрез единодушно съдийско решение. В UFC 214, Джоунс отбеляза победа с нокаут над Кормие, но не успя да предостави чиста допинг проба на USADA. Резултатът бе, че мачът им бе обявен за “несъстоял се”.

Кормие е готов за защита на титлата в тежка категория на 17 август. Той ще се изправи срещу Стипе Миочич в главното събитие на UFC 241. Това ще бъде реванш, тъй като Кормие има победа с нокаут в първия рунд над Миочич.

Мислите ли, че преди да се откаже от ММА, Кормие ще се бие още веднъж срещу Джон Джоунс?

Ощр от категория Бойни Спортове