Намери ни
To Top

Спартак с четвърта победа в държавното по плажен футбол, „полицаите“ с важен успех над Русе

Интересни двубои предложи днешният четвърти кръг от държавното първенство на България по плажен футбол, като за разлика от вчера те не бяха особено резултатни.

МФК Спартак поведе с 4 точки на върха в класирането, след като би втория в таблицата Свети Никола с 11:1. Бургазлии бяха без доста от основните си футболисти, което и повлия за убедителната разлика.

Пет попадения за успеха на възпитаниците на Симеон Христов реализира Филип Филипов, с хеттрик се отчете Георги Димитров, два пъти точен бе Калоян Цветков, а веднъж се разписа Иван Мартинов.


За Свети Никола голът бе дело на Костадин Джамбазов, който удари и две греди.

Това бе първо поражение на бургазлии, като те са с 8 точки, а Спартак е с пълен актив от 12. Играч на мача стана Калоян Цветков.

В един от най-интересните двубои досега Спортната асоциация на МВР победи ФК Русе след изпълнение на дузпи. Редовното време и продължението завършиха при резултат 2:2, а след това двата тима си биха по 6 дузпи, в които „полицаите“ вкараха 4 срещу три за отбора от крайдунавския град.

Първият гол падна чак в деветата минута на втората третина, когато точен бе Николай Божков. В четвъртата от заключителните 12 минути Костадин Меразчиев направи 2:0 за СА-МВР. Футболистите на Русе обаче не се предадоха и в 31-ата мин. Александър Иванов намали от дузпа. Само 2 мин. по-късно Мартин Недков с прецизен удар вкара топката в мрежата на Костадин Иванов и така прати срещата в продължение – 2:2. В него попадения не паднаха и се стигна до изпълнение на дузпи.

Играчите пропуснаха първите четири удара – по два за всеки отбор, след което си реализираха по три дузпи. Костадин Иванов обаче хвана още един шут към вратата му, а Меразчиев стреля точно след това и донесе победата на СА-МВР. Според регламента, „полицаите“ получават една точка за успеха, като именно с нея изпреварват днешния си съперник във временното класиране и са трети със 7 точки. За Играч на мача тук бе определен Мартин Недков.

Отборът на Медицинския университет-Варна спечели първата си победа в държавното. На игрището в Стара Загора възпитаниците на Георги Филипов надиграха домакините от Верея с 2:1. Това стана след обрат, като играчите на Никола Христов водеха в резултата до началото на третата част. Евгений Михов успя да открие резултата с гол от дузпа три секунди преди края на стартиращата третина. Опитният Георги Бомбов изравни в първата от заключителните 12 минути, а Димитър Нейков донесе успеха на „медиците“. Бомбов бе избран за Играч №1 на срещата.

Любимец-13 записа втора победа в държавното, надигравайки друг варненски тим – Локомотив, с 5:2. Това са първи пълни три точки за Галин Милков и компания, които взеха само една за успеха си над Верея в Бургас, тъй като той бе след изпълнение на дузпи. Мануел Тахмисян откри резултата за Любимец-13 в 3-ата мин., а Драго Младенов изравни в 7-ата. Александър Александров даде аванс на „любимците“ малко преди края на първата третина. През вторите 12 минути Тахмисян и Атанас Атанасов направиха 4:1, а Любослав Пенев намали за „железничарите“. Крайното 5:2 оформи Атанас Атанасов в 29-ата мин. на двубоя. Играч на този мач стана Георги Минков.

Утре ще се проведе петият от общо седем кръга тази година. В 9,30 играят Любимец-13 и ФК Русе, в 11,00 е срещата СА-МВР – Свети Никола, в 12,30 започват МФК Спартак и Верея, а в 14,00 е двубоя Локомотив – МУ-Варна.

Ощр от категория Футбол