Намери ни
To Top

Витоша 1:1 Арда, ужасяваща и комична грешка на вратаря на домакините (снимки)

Отборите на Витоша (Бистрица) и Арда (Кърджали) играят при 1:1 в първия мач от 4-ия кръг на efbet Лига. “Тигрите” не започнаха добре сезона и допуснаха три поредни загуби на сметката си. Сега възпитаниците на Енгибар Енгибаров ще направят нов опит да вземат глътка въздух и да запишат първи три точки в актива си.

Арда в същото време може да се похвали с прилично начало в дебютния си сезон в елита.


Отборът от Кърджали вече има 5 точки, като в последния кръг записа и първата си победа. Всъщност играчите на Стамен Белчев все още не са усещали вкуса на загубата и се надяват това да не се случи и днес.

 

Добрата новина и за двата отбора е, че нямат проблеми с контузени и наказани футболисти. Така двамата треньори ще могат да пуснат на терена най-доброто, с което разполагат.

Резултатът бе открит от гостите още в петата минута. Това обаче се слчуи след много груба грешка на вратаря на домакините Николай Георгиев. Стражът получи топката от съотборник и реши да лъже Радослав Василев на метър от вратата си. След като два пъти се оплете с кълбото в крака и се опита да избива с ръка от голлинията в крайна сметка нападателят успя да чукне топката към мрежата за 0:1.

В 18-ата минута Витоша можеше да изравно, но диагонален удар с десния крак на Румен Гьонов срещна гредата на Иван Караджов. Малко по-късно пък стражът на гостите изби точен удар на Григор Долапчиев.

В 24-ата минута обаче домакините стигнаха до изравняване. При едно центриране от статично положение Георги Купенов успя да засече топката във вратата. Играч на Арда изчисти току около голлинията, но съдията правилно забеляза, че кълбото е преминало изцяло във вратата – 1:1.

efbet Лига, 4 кръг:

ВИТОША (БИСТРИЦА) – АРДА (КЪРДЖАЛИ) 1:1
0:1 Василев (5)
1:1 Купенов (24)

Състави:

ВИТОША: 12. Георгиев, 2. Гочев, 5. Бонев, 24. Купенов, 6. Гьонов, 10. Амзин, 14. Садула, 22. Христев, , 80. Котев, 88. Станкев, 45. Долапчиев

АРДА: 1. Караджов, 71. Крумов, 5. Гаич, 12. Глишик, 20. Лозев, 27. Мартинов, 30. Аморим, 8. Ховсепян, 17. Коконов, 9. Марчев, 99. Василев

Стадион: “Витоша”, Бистрица
Съдия: Драгомир Драганов
Начало: 18:45 часа

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!



Ощр от категория Футбол