Намери ни
To Top

Реал Мадрид пропусна да разгроми Фенербахче на Audi Cup (видео)

Реал Мадрид спечели първата си победа в предсезонната подготовка, след като срази с 5:3 Фенербахче в атрактивен сблъсък за третото място на приятелския турнир Audi Cup. Срещата се игра на “Алианц Арена” в Мюнхен, като вчера “белия балет” отстъпи на Тотнъм с 0:1, а турският гранд бе унищожен от домакина Байерн (Мюнхен) с 1:6.


Карим Бензема реализира хеттрик, а бившият играч на Левски Гари Родригес реализира първия гол в мача в 6-ата минута. В 12-ата Бензема изравни, а в 27-ата вкара втори гол. Набил Дирар изравни в 34-ата. В 53-ата Бензема беше точен още веднъж – за 3:2. В 59-ата „фенерите“ пак имаха повод за радост, след като Озан Туфан изненада резервата Андрий Лунин с далечен изстрел за 3:3. Oще в следващата си атака обаче „лос меренгес“ си възстановиха аванса, благодарение на попадение на Начо Фернандес. В 79-ата минута и Мариано Диас постави името си сред голмайсторите – 5:3.

Това бе второ участие за Мадрид на турнира Audi Cup след второто място през 2015 година, докато Фенербахче бяха дебютанти. За Реал Мадрид победата е едва първа досега в контролите – 1:3 от Байерн, 3:7 от Атлетико (Мадрид) и 2:2 с Арсенал (5:4 при дузпите).


Фенербахче пък можеше да получи много повече голове от 11-те, които инкасира срещу Байерн и Реал, като вече е в серия от четири мача без успех в летните проверки – 1:1 с Волфсбург, 1:2 от Херта и вчерашния разгром от Байерн, като преди това “фенерите” имаха две победи с по 2:0 над Болуспор и Бурсаспор.

Карим Бензема и Еден Азар отново оформиха атаката на “лос бланкос”, подпомагани от Винисиус Жуниор и Иско. Серхио Рамос отстъпи място на Начо Фернандес и капитанската лента отиде на ръката на Марсело.

Турският тим заложи на Мурики в атака, подкрепян от Макс Крузе и бившия играч на Левски Гари Родригес.

“Фенерите” започнаха вихрено и бързо откриха резултата. Гари Родригес нахлу отляво и нанесе силен удар към вратата на “белите”. Кейлор Навас не реагира добре, заблуден и от Марсело. В осмата топката беше избита от голлинията на Реал след нова чудесна възможност пред истанбулския тим. В десетата костариканският страж направи впечатляващо спасяване след мощен шут на Туфан.

Минута по-късно “лос меренгес” стигнаха до изравняване. Винисиус центрира, Рейес не се намеси добре и Бензема реализира отблизо – 1:1. В 14-ата вратарят Алтай спаси нов удар на Бензема. В 27-ата френският нападател на Реал направи пълен обрат. Тони Кроос центрира от статично положение, Рейес изпусна отново Бензема и номер 9 реализира с глава с чудесно насочване към далечната греда.

Алваро Одриосола беше на неправилното място в 34-ата минута и спомогна за втория гол на Фенербахче. Набил Дирар беше оставен сам, десният бек на Реал опита да блокира изстрела и се получи коварен рикошет, с който Навас беше прехвърлен за 2:2. До края на полувремето защитата на мадридския тим продължи да показва слабости, но нов гол не падна.

Много бързо след почивката Реал стигна до трето попадение. Голмайсторът пак беше Бензема, който в 53-ата минута беше точен с глава за 3:2.

След още четири минути Иско пропусна да направи 4:2 от няколко метра. От това се възползва съперникът, който в 59-ата изравни чрез Туфан за 3:3. Още в следващата атака обаче Мадрид пак поведе, след като Мариано Диас стреля с левия крак по земя пред дъгата на наказателното поле, а Начо се оказа най-съобразителен и довкара отбитата от вратаря топка за 4:3.

Двата отбора си размениха по едно положение, преди в 79-ата минута центриране отдясно към Васкес да не бе засечено от него с хубаво воле по диагонала. Стражът на Фенербахче отклони топката, но точно на пътя на връхлитащия Мариано, който на празна врата не сбърка за 5:3. До края на срещата можеше да падне и шести гол във вратата на турците, но Начо и два пъти Мариано пропуснаха изгодни ситуации в малкия пенал.

През второто полувреме Зидан направи куп промени в състава си, започнати още на почивката със смяната на Кейлор Навас с Лунин и на Еден Азар с Лукас Васкес. Впоследствие на терена се появиха още Даниел Карвахал, Мигел Гутиерес, Мариано Диас, Лука Модрич, Кубо и Валверде. Реално, от титулярите цял мач изигра единствено Начо.

Реал Мадрид: Навас; Одриосола, Варан, Начо, Марсело; Винисиус, Кроос, Валверде, Иско; Бензема, Азар

Фенербахче: Алтай; Рейес, Мурат, Жаилсон, Дирар; Алер, Туфан, Ферди, Родригес; Крузе, Мурики

Ощр от категория Най-четено