Намери ни
To Top

В Монтана търсят диагонал и приключват с трансферите

В Монтана търсят диагонал и с това ще смятат лятната селекция за приключена. До момента в северозападния клуб бяха привлечени 7 нови състезатели, като двама от тях са поляци. Мачей Мадей (23 г.) е разпределител обличал за последно екипа на германския втородивизионен Мителдойчланд, с който става шампион, а Миколай Сърнечки (32 г.


) е диагонал и през миналия сезон е играл във втория отбор на полския шампион „Закса”. Други двама от новите идват от ЦСКА, това са центърът Тодор Костов и либерото Мартин Божилов. Последният ще се конкурира за титулярното място с Методи Методиев (Миньор Перник). Последните две нови попълнения са посрещачите Димитър Калчев и Радослав Попов. Първият е юноша на Арда (Кърджали), но четири години учи и играе в университетския отбор на Нортридж- Калифорния, завършва финанси и през 2016 година е обявен за спортист на годината колежа. Радослав Попов идва в зала „Огоста” от Пирин (Разлог).

От миналогодишния състав в Монтана остават Денимир Димитров, Златко Кьосев,Тодор Вълчев, Иван Латунов, Борислав Наков и Стефан Чавдаров. С отбора пък се разделиха Иван Дамянов, който отива в Дубай, Аспарух Аспарухов (Верона Италия), Добромир Иванов (Хебър), Кристиян Петров (Нефтохимик), Мартин Пенев (Нефтохимик), руснакът Сергей Андриевский и украинецът Виталий Бондар. Леон Тончев най-вероятно пък ще премине в Дунав (Русе).

Ощр от категория Волейбол