Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2019/07/screenshot229954.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
В Ботев (Пд) се отказали от Фонда на фондовете – Sportove
Намери ни
To Top

В Ботев (Пд) се отказали от Фонда на фондовете

Собственикът на Ботев (Пловдив) Георги Самуилов се е отказал да тегли кредит от така наречения Фонд на фондовете за довършването на стадион „Христо Ботев“, твърди PlovdivDerby. Бизнесменът вече е осигурил финансовите средства за довършването на дома на „канарчетата“. Това обаче е станало с теглене на обикновен кредит, а Самуилов е обезпечил заема със собствени активи, твърдят запознати. По този начин бизнесменът се е ангажирал лично със сбъдването на мечтата на хиляди ботевисти.


Преди да се появи вариантът с Фонда на фондовете, Георги Самуилов бе заявил публично на пресконференция, че ще гарантира евентуален кредит със собствени активи. Именно към този вариант се е върнал бизнесменът в последните седмици. На последната си пресконференция Самуилов заяви, че най-късно до 1 септември строителството на „Колежа“ ще бъде подновено. По всичко личи, че това ще се случи още август месец и срокът ще бъде спазен.

В Ботев тече трескава подготовка за рестарта на стадиона, а в Пловдив няколко фирми производители на строителни материали са получили запитвания за големи заявки от Главболгарстрой. Самуилов разкри на последната си пресконференция и че стадионът ще носи името „Инса Арена“.

Ощр от категория Футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558