Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2019/07/screenshot229072.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Арангелов вече е главен треньор в ДЮШ на Левски, клубът налага схемата на Аякс и спря таксите за футбол 11 – Sportove
Намери ни
To Top

Арангелов вече е главен треньор в ДЮШ на Левски, клубът налага схемата на Аякс и спря таксите за футбол 11

Талантите на Левски, които ще практикуват футбол 11 на стадион „Георги Аспарухов“, няма вече да плащат месечни такси. Това заявиха директорът на школата на „сините“ Йончо Арсов и главният методист доц. Емил Атанасов на пресконференция на „Герена“, които бяха представени официално днес. Както е известно, преди няколко седмици те замениха Даниел Боримиров и Нестор Юруков.


Юношеските формации на Левски вече ще са задължени да играят в система 4-3-3. Арсов и Атанасов обявиха, че е било преценено, че тази система е най-подходяща за тактическото израстване на юношите на клуба.

За отбелязване е, че Левски ще изповядва футболната философия на Аякс, като в холандския гранд от край време използват задължително 4-3-3 в школата си. Арсов и Атанасов разкриха и нови имена, които се присъединяват към клубния ДЮШ.

На очи се набива името на Христо Арангелов, който става главен треньор на възрасти от 16 до 19 години. До съвсем скоро Арангелов водеше Септември (София) в Първа лига. Тодор Симов пък ще е главен треньор на възрасти от 13 до 15 години, а Данаил Иванов ще отговаря за най-малките. Последният и досега е работил с децата на „Герена“.

Освен това днес стана ясно, че таксите в клуба за „футбол 11“ отпадат. Йончо Арсов обясни, че главният треньор няма да има право на смени, на разбор и да се меси в работата на старши треньорите на отделните набори. „Главният треньор трябва да наблюдава как се прилага концепцията ни и да следи за реализирането на нашите изисквания. Той няма право да решава кой да е титуляр, кой да влиза в мачове.  Това е изцяло решение на треньора. Освен това главният треньор няма право да влиза на разборите на треньорите преди мача или между двете полувремена. Това е казано и на всичките футболисти. Работата на главния треньор е да следи тренировъчния процес и дали се изпълняват желаните от нас неща, ако има нещо, което не се спазва, трябва да говори с треньора и да му напомни, какво иска клубът.“, обясни още той.

„Таксите за футболистите, които практикуват футбол 11 са анулирани, но за по-малките такси ще има, както и досега. Не мога да коментирам бюджета на школата, но собствениците на клуба имат сериозни амбиции“, допълни Арсов.

Шефът на „синята“ школа добави, че двата изкуствени терена, които ще се изградят за школата, ще бъдат за „футбол 5“ и „футбол 9“. В същото време на базата на Левски ще започнат ремонтни дейности. Те ще засегнат общежитието на „сините“, като е предвиден и ремонт на съблекалните за школата, които ще нараснат от четири на осем. Планирано е изграждането и на възстановителен център, както и създаването на специална треньорска стая за анализи, която ще бъде на мястото на сегашната зала за пресконференции.

Ощр от категория Футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558