Намери ни
To Top

Не сте виждали тази снимка на Христо Стоичков

Христо Стоичков е единственият българин със „Златната топка“ на „Франс Футбол“ и „Златна обувка“ от Световно първенство. Не случайно в началото на новия век Камата стана единственият представител на България в селекцията на ФИФА за 100-те най-велики футболисти. Екипът на Sportal.bg се натъкна в чуждестранен архив на снимка на „Булгаро Феномено“ от 1998 година, която е малко известна на широката публика.


На нея Ицо получава пачки от 100-доларови банкноти от шефовете на Ал Насър. Действието се развива в арабски хотел, където пред легендарния №8 е отворена луксозна кожена чанта, пълна с долари. До голмайстора от САЩ’94 е небеизвестният му импресарио Хосе Мария Мингея, довел в Ла Лига Стоичков, Диего Марадона, Лионел Меси, Ромарио, Ривалдо и други световни знаменитости.

Припомняме, че в началото на 1998 година Христо се раздели с Барселона и се завърна в ЦСКА, с уговорката да изостави за кратко „червените“ в началото на април. На „Армията“ Камата беше посрещнат от близо 20 000 зрители за повторния му дебют за „армейците“ – срещу Металург (Перник). В Близкия изток Стоичков изигра два мача с фланелката на Ал Насър за КНК на Азия. Шейховете от Саудитска Арабия взеха българската мегазвезда за полуфинала и финала в турнира, а той се отчете със златното попадение (1:0) в мача за трофея.

Ощр от категория Тема на деня