Намери ни
To Top

На живо: Роджър Федерер – Новак Джокович 4:4

Носителят на 20 титли от “Големия шлем” Роджър Федерер се изправя срещу 15-кратния шампион от “Шлема” Новак Джокович в дългоочакван и мечтал финал на “Уимбълдън”. Срещата започна от 16:00 часа наше време.

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ТУК!


ПЪРВИ СЕТ

Федерер започна позитивно мача с бързо проведен сервис-гейм – два аса по правата и още две комбинации с форхенд-уинър, като изобщо не даде шанс на съперника да влезе в разиграване.


Маестрото имаше тази възможност в три от точките на начален удар на Джокович, но направи непредизвикани грешки от форхенд, с което отстъпи в размените от основната линия.

Ноле отново намекна, че ще има превъзходство от дъното на корта и поведе с 0-15 след хубаво проведено разиграване, в което имаше инициативата с дълбоки диагонали и от двете страни на ракетата, като завърши с форхенд-уинър. Три невърнати първи сервиса на Федерер обаче го изведоха до комфортно 40-15, само че след това отново Джокович върна напрежение с дълбоките си удари. Неуспешна къса топка на сърбина все пак доведе до 2:1.

Ноле започна с двойна грешка, а после имаше късмет в най-дългото разиграване до момента в срещата да спаси с хващане на линията мощен бекхенд на Федерер, последван от грешка от форхенда на швейцареца. Сърбинът пък се справяше перфектно със сечения бекхенд по правата, което е от скритите оръжия на Маестрото, като компенсираше липсата си на първи сервис. Хубаво контрапие от форхенд на Федерер, взимайки много рано топката, го задържаха в гейма при 40-30, а после грешка от бекхенд на Джокович доведе до първи дюс. Ноле с два невърнати сервиса си заслужи бързи точки, но в други два случая 20-кратният шампион от „Шлема“ го матираше със същия този форхенд-уинър по обратния диагонал с ранно взимане на топката. Грешка от бекхенд на сърбина донесе първата точка за пробив, но Федерер я пропиля със сбъркан форхенд в най-важния момент му попречи да се възползва от хубавата възможност. В крайна сметка най-дългият гейм в срещата приключи благоприятно за Ноле – 2:2.

Федерер бе поставен под напрежение при 0-30, след като пак сбърка непредизвикано от форхенд, но впоследствие с хубави сервиси по диагонала в двете полета изравни на 30-30. Още едно такова упражнение към полето за равенство направи 40-30, а после швейцарецът отново с форхенд по обратната права матира съперника за 3:2.

Грешка от бекхенд от трудна позиция на Федерер, последвана от неуспешно излизане негово на мрежата, доведоха до 30-0. Джокович издържа в следващите разигравания от основната линия и дочака нови грешки на Федерер, за да изравни на 3:3. Последвалите две излизания на мрежата на 20-кратния шампион от „Шлема“ бяха доста по-успешни и завършиха с красиви волета, а другите две точки в гейма бяха спечелни от него бързо и икономично – 4:3.

Стабилността на Джокович от основната линия му позволи да блесне с великолепен минаващ бекхенд за 30-0, но чип-енд-чардж от страна на Федерер беше възнаграден със завършващ смач. В крайна сметка и с доза шанс сърбинът направи лоб, който закачи линията и обърна развоя на разиграването в негова полза – 4:4.

Ощр от категория Тенис