Намери ни
To Top

Телетович: В НБА ми беше скучно

Бившият играч на Бруклин, Финикс и Милуоки и настоящ президент на баскетболната федерация на Босна и Херцеговина – Мирза Телетович смята, че НБА не е нещо особено интересно. 33-годишният балканец прекрати кариерата си преждевременно заради здравословни проблеми, а сега даде интервю за испанското Radio Vitoria.

“Според мен в НБА е скучно. Ако не играеш за Голдън Стейт или Кливлънд, или който и да е отбор, борещ се за титлата, защо си там? Във Витория, с Баскония, винаги преследващ висока цел.


Суперкупта, Купат на Краля, Финалната четворка на Евролигата, а в Щатите… Какво? Лично за мен беше скучно, макар че същевременно бе и добро преживяване. Най-добрата лига на света е, можеш да се изправиш срещу най-добрите и да имаш легенди за треньори. Но лично аз предпочитам Евролигата и Испания”, каза Телетович, който е двукратен шампион в испанското първенство именно с Баскония.

“Все повече и повече играчи ще се връщат в Европа. Не знам защо млади момчета решават да отидат в НБА, след като в първите три години ще играят в Лигата за развитие или ще стоят на пейката”, каза той относно решението на Никола Миротич да напусне НБА и да подпише с Барселона.

“Ситуацията в Евролигата беше доста по-корава преди. При гостувания в Атина ни пазеха по 250 полицаи”, добавя той.

206-сантиметровият стрелец изигра общо 324 мача в Асоциацията между 2012 и 2018 година, а в тях постигаше по 8.1 точки и 3.2 борби.

Ощр от категория Баскетбол