Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2019/07/screenshot227412.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Бивш треньор на ЦСКА сътвори грандиозен скандал, мачът срещу англичани прекратен – Sportove
Намери ни
To Top

Бивш треньор на ЦСКА сътвори грандиозен скандал, мачът срещу англичани прекратен

Бившият треньор на ЦСКА Едуард Йорданеску сътвори голям скандал по време на приятелския мач на неговия тим Газ Метан срещу Чарлтън. Двата тима са на подготовка в Испания, където вчера играха контрола.

Тя обаче продължи само 49 минути, след което Йорданеску нарежда на играчите си да напуснат терена, а от Чарлтън обявиха поведението на румънците като фарс.

Причина за решението на румънския специалист са двата червени картона, които получават неговите футболисти Валентин Крету и Дариус Олару за пререкание и бутане на главния съдия при резултат 1:0 за англичаните.


Преди това съдията отменя и гол на Газ Метан, който е вкаран от 40 метра, защото не бил дал сигнал за изпълнение на фаул.

Решението на рефера Лайл Тейлър вбесява Газ Метан и Еди Йорданеску вади футболистите си от терена. Секунди по-рано пък съдията също обявил, че ще прекрати проверката заради поведението на румънците.

Треньорът на Чарлтън Лий Бойер казва следното пред официалния сайт на клуба:

„Разочароващо е. Никога не е хубаво да станеш свидетел на такова нещо. Футболистите започнаха да бутат съдията и мачът правилно бе прекратен”.

Версията на румънския клуб е, че главният съдия на срещата е имал спорни отсъждания, като е позволил доста груба игра от страна на Чарлтън срещу футболистите на Газ Метан. Попадение на Йонуц Лари от 40 метра пък е било отменено заради изпълнение на фаул преди сигнал от съдията. В началото на второто полувреме арбитърът показва дузпа за нарушение извън наказателното поле, което довежда до спиране на играта в продължение на 15 минути.

След спор със съдията Дариус Олару и Валентин Крету са изгонени с червени картони. От Газ Метан твърдят, че са провели дискусия с противниковия лагер двамата изгонени да бъдат заменени от други футболисти, каквато е практиката в други контролни срещи, но главният съдия е отхвърлил това решение. Това е довело до оттегляне на отбора на Газ Метан от терена.

Ощр от категория Най-четено


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558