Намери ни
To Top

Спасиха Владимир Кличко от горяща яхта

Бившият световен шампион по бокс при най-тежките Владимир Кличко трябваше да бъде спасяван от испанската брегова охрана, след като луксозната яхта, на която се е намирал, се е подпалила.

За инцидента съобщи 43-годишният украинец в профила си в “Туитър”. Той добави, че всичко е наред и за щастие няма пострадали.

Кличко е бил на почивка със семейството си и приятели на Ибиса, когато в неделя вечер са решили да се разходят с яхтата. Морският съд плавал към Майорка, а огънят обхванал яхтата на около 11 км от брега. Избухналият пожар накарал екипажа спешно да потърси помощта на властите, които са се отзовали своевременно и са предотвратили възможна трагедия.

По предварителна информация огънят е тръгнал от машинното отделение на яхтата. Не се съобщава все още каква точно е била причината за пожара. Започнало е разследване. Заради инцидента, Владимир Кличко не е успял да отиде на благотворителна вечер, организирана от фондацията Ein Herz für Kinder.

Украинецът Владимир Кличко е бивш абсолютен световен шампион по бокс в тежка категория. Той има 64 победи и пет загуби. За последен път бе на ринга през април 2017 година, когато бе детрониран от британеца Антъни Джошуа.

Ощр от категория Любимец 13