Warning: getimagesize(https://sportove.net/wp-content/uploads/2019/06/screenshot226074.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/sportove/public_html/wp-content/themes/devoe/header.php on line 25
Аржентина се добра до 1/4-финал на Копа Америка (видео) – Sportove
Намери ни
To Top

Аржентина се добра до 1/4-финал на Копа Америка (видео)

Отборът на Аржентина победи с 2:0 Катар в последния си мач от група В на Копа Америка и си осигури място на 1/4-финалите. Преди тази среща Лионел Меси и компания вървяха последни във временното класиране и се нуждаеха от задължителен успех, за да продължат напред. Попаденията за „гаучосите“ пред над 40 000 зрители на стадиона на Порто Алегре отбелязаха Лаутаро Мартинес в 4-ата и Серхио Агуеро в 82-ата минута. В другия мач от групата Колумбия победи Парагвай с 1:0 с попадение на Густаво Куеляр (31) и финишира на първо място с пълен актив от 9 точки.


Парагвай остана трети с 2, но има шанс да продължи, а Катар завърши последен с 1 и напуска надпреварата.


Първата възможност дойде пред отбора на Аржентина, но капитанът Лео Меси стреля над вратата без подготовка. В 4-ата минута обаче се стигна до откриване на резултата в полза на “гаучосите”, като автор на попадението стана Лаутаро Мартинес. Той получи топката на границата на наказателното поле и с удар по земята опъна мрежата зад Саад Ал Шееб. Аржентина продължи да е по-активният тим, като положенията пред вратата на Катар се редуваха едно след друго. В 12-ата минута Серхио Агуеро успя да върне трудна топка в полето, тя попадна у Джовани Ло Селсо, но ударът му не се получи. В 18-ата минута феновете на Аржентина изтръпнаха, след грешка в отбраната, но всичко се размина.


Опасностите отново се заредуваха пред вратата на азиатския тим. В 38-ата минута Агуеро се размина с гола отблизо след удар с глава. Минута по-късно се получи разбъркване пред вратата на Катар, след като вратарят изпусна топката. Тя попадна у Мартинес, който обаче не успя да намери вратата. В отнетната атака южноамериканците проспаха атака на Катар, но реферът вдигна засада, а и опасността се беше разминала.
В края на полувремето катарците стигнаха до пряк свободен удар пред вратата на Армани, но топката тупна коварно пред вратата и се отби в страничната греда, но и стражът на Аржентина беше хванал ъгъла.



Втората част започна с равностойна игра, но постепенно аржентинците овладяха инициативата в търсене на решително второ попадение. Най-добрата възможност в тези минути беше пред Агуеро, който стреля над вратата. Играта се задържа в наказателното поле на катарците, а в 61-ата минута стражът на азиатците спаси удар на Агуеро с отлична реакция. Секунди по-късно нападателят на Манчестър Сити отново беше в опасна близост до попадение, но топката беше изчистена от крака му.

В 66-ата минута Агуеро опита с удар отдалеч да изненада Ал Шееб, но отново беше спрян. В 72-ата минута Аржентина организира постепенна атака, топката беше върната към Меси, който от удобна позиция не успя да нанесе хубав удар и тя премина високо над вратата. Опитите на Аржентина да стигне до втори гол продължиха, но катарската врата се оказваше непревземаема.

Така се стигна до 82-ата минута, когато Агуеро получи топката в средата на терена от Пауло Дибала, спечели си пространство и с диагонален удар отляво на вратата успя да преодолее Ал Шееб, който все пак игра с топката, но не успя да я спре. В добавеното време Аржентина можеше да стигне до трети гол, но в крайна сметка резултатът се запази. Така Аржентина си осигури място в 1/4-финалите, където ще срещне Венецуела. Съперник на Колумбия ще е Чили или Уругвай.






Катар – Аржентина 0:2
0:1 – Мартинес 4
0:2 – Агуеро 82


Катар: Ал Шееб, Хишам, Коуки, Салман, Корея, Ал Хайдос, Ал Хажри, Хатем, Боудиаф, Али, Афиф.

Аржентина: Армани, Саравия, Фойт, Отаменди, Таляфико, Де Паул, Паредес, Ло Селсо, Меси, Агуеро, Мартинес.

Ощр от категория Футбол


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/sportove/public_html/wp-includes/functions.php on line 4558