Намери ни
To Top

„Полската принцеса“: Най-добрите ми години в ММА вече са зад мен

Преди три години Каролина Ковалкиевич предизвика Йоана Йонджейчек за шампионското място при 52-килограмовите състезателки в организацията. Срещата се случи н 12 ноември 2016 година в UFC 205. Тогава видяхме оспорвана битка, в която Ковалкиевич определено имаше своите моменти, но в крайна сметка Йоана отмъкна победата. Последва тежък период за Ковалкиевич, която загуби и от Клаудия Гаделя, а след две победи, 33-годишната полякиня влезе в нова „дупка“ от три последователни загуби.


Най-скорошното поражение дойде от ръцете на Алекса Грасо миналия уикенд в UFC 238.

Поради незадоволителните резултати напоследък, много голяма част от ММА феновете са стигнали до решението, че Ковалкиевич вече не е същият боец, който през 2016та година се би за световната титла на най-голямата ММА организация в света. В последния си Инстаграм пост професионалната състезателка по Смесени бойни изкуства до голяма степен се съгласи с това становище.

„Поздравления за @alexa_grasso, че свърши чудесна работа, благодаря на всички за вашата подкрепа и топли думи. Не се тревожете за мен, било е по-добре, но всичко е наред. Нараняванията по лицето скоро ще минат.” отбеляза Ковалкевич.

„Оставих сърцето си в тази битка, но не успях да победя. Вече не съм същия боец. За съжаление, болезнената истина е, че най-добрите ми години и върхът на формата ми са зад мен, има много млади, талантливи и амбициозни състезатели, на които трябва да отстъпя… но не се притеснявайте, ще се върна и ще участвам в добри битки. Може би не на самия връх, но ще ви дам много емоции. Просто ми дайте време… Благодаря ви отново! ” завърши “Полската принцеса”.


Ощр от категория Бойни Спортове